HALDIAS blog

HALDIAS
68, Kauhava, Finska

children040.gif


24.03.2011

...päike hommikul r66msalt tervitas...
...kena päev tulla t6otas...
...kuid peagi pilvemürakas tuli...
...sellel lund täis oli süli...
...puistas ta laiali selle...
...tuul hoogu juurde andis veel neile....
...paras möll pääses valla...
...mida eales pole näntut taeva all...
...see on KEVAD...
...tujukas KEVAD...
...kuid südames alati on päike...
...seda teab iga suur ja väike...
...ikka r66msalt t6ttame edasi hoos...
...kauni tujuka KEVADEGA koos...
...selline nägemus siis tänasest...
...tänasest päevast, kenakesest...


...õhtu...jah, õhtu on ilus sest saab puhkama,
puhkama päeva väsimust....
...õhtu...sellel järgneb öö tähise taeva ja kuuga
mis viib taas uude päeva....
...mida toob uus päev...?
...ei eales keegi ju ette tea...
...toob uued lootused...
...toob uued ootused...
...päev päikesega algas ja toob muige näole...
...süda rõõmustab et on kevad...
...linnud siristavad rõõmsalt...
...inimesed tulevad tänaval vastu, naeratavad...
...on rõõmsad...
...uus, puhas, ilus aeg on tulemas...
...see on kevade aeg....
...kuid mida toob see mulle, mis lootusi annab ta mulle...
...jalutasin koeraga ja m6tlesin selle kõige üle...
...peagi on lõuna ja taas saabub õhtu...
...saab täis päevaring...
...päike särab rõõmsalt...…


S6brake sa oled hea

sinuga kevad saabub 6ige pea.

K6igile ta lilli kingib,

rohelusest kevad ei tingi.

Ära saadab talve ta

ning kevadr66m v6ib alata.

Päike väljas ootab meid,

iga uus märk on kui 6nneleid.

/autorit ma ei tea, see leitud salmike/

Kaunist päikeselist ja sooja kevadet k6igile:)


9.osa (viimane)

14.august,neljapäev Austria mägedes. Kohaliku aja järgi oli meil äratus kell 8 ajal. Kuna meil oli koju jõudmise päevaks planeeritud 16.august siis see tähendas et meil oli üks päev veel varuks et minna vaatama Austrias veel ühte kohta, see siis MINIMUNDUS,et sinna jõuda, tuli meil ka Saksamaalt läbi sõita, ikkagi otsem tee. See koht oli rohkem Mark-i jaoks ja vägagi põnev. Eriti meeldisid talle väikestel raudteedel kihutavad väikesed rongid, mida oli näha seal igasuguseid - vanad ja tänapäevased reisi- ja kaubarongid. Muidugi oli kogu pargi ulatuses näha minimaalses suuruses üle kogu maailma tähtsamad ja kuulsamad ehitised…


                  8.osa


          12.august, teispäev, äratus oli meil kohaliku aja järgi juba kell 8. See päev oli meil Horvaatias viimane päev ja siis tuli peale hommikukohvi asjad kokku pakkida ja kämpa omanikule arve maksta.
           Sõitsime siis üles poole, Pulasse, kus on üks maailma kuuest hästisäilinud rooma amfiteatrist. Tee pealt haarasime ühelt trakturiga härralt kolm kera lambapiima juustu (ütlen kohe ette et ma ei ole seda veel maitsta saanud,kui nüüd oktoobris Eestisse lähen siis proovin, kui hea see siis on:)) ja napilt peale lõunat olimegi Pulas. Eks see teater oli vaatamisväärsus omaette, kui pole enne näinud, hetkel käis seal ka restaureerimine ühes osas. Teatri all oli muuseum kus on säilitatud vanad oliiviõli pressimise- ja villimise masinad, kõik puidust aga säilitusnõud olid savist ja massiivsed.
           Pula ise on aga väga armas linnake ja tuleb tunnistada et Aadria mere ääres polegi linnakest, mis pole armas või võluv või vaatamisväärne.  


       6.osa (elu on nii kiire et näe,ei täida lubadust,,,aga ok,täna siis jätkan)


       8.august,äratus nagu ikka selles linnas, punkt kell 7. Eelmise päeva kogemus näitas et rannas on linad lina kõrval ja ruutmeetritki vaba ruumi ei ole. Niisiis meiegi kohe peale kirikukellade laulu, läksime randa oma linakesi paika panema, selguski et rand on kohe kohe pilgeni päevitusaluseid täis aga ujumas vaid üksikuid. Selge - oma koht tuleb maha panna varakult et üldse koht saada. Viskasime meiegi oma tekid maha ja läksime hommikusöögile. Mõne tunni pärast oli hea randa minna,koht alles ja kolme suurema kivi poolt veidi varjatud. Nautisime rannamõnusid, Mark harjutas snorgeldamist ja lasime päikesel end paitada. Isegi üht siilikut trehvasime nägema (need on sellised väikesed okkalised loomakesed kes elavad mere põhjas ja tulevad isegi ranna lähedale, seepärast soovitatakse ujuma minnes ujumis sussid jalga panna ja neid oli ka kohapeal igast müügiputkast saada). Rannas mõnulesime siis mitu tundi,umbes lõunani,siis käisime lõunat söömas ja otsustasime sellest kohast lahkuda. Rannas käisid ringi ka kenad kohalikud neiud ja pakkusid suussulavaid kohalikke puuvilju.


       5.osa

       7.august. Hommik algas punkt kell 7 kohaliku aja järgi. Selgus et külas on klooster ja seal juures ka kirik oma kellatorniga ja kellatornis teatavasti mängitakse kelladega ja see on nagu muusika erinevate kellade kõladega,aga kuna see on nii vali siis ilmselt on siin külas viimane kui mees punkt kell 7 üleval. Nii siis meiegi,hommikune dush ja siis hommikusöök terassil. Pakkisime oma asjad kokku ja lahkusime apardemendist ja asusime kohe otsima kämpat,mille ka leidsime siit samast külast ja mille suur pluss oli see et see asus ranna lähedal,kõigest 100 meetrit:))) Zaostrog ise on vana suvituslinn ning rand on väga pikk ja ilus. Ja oi oi kui soolane,parem on vees suu kinni hoida. Veel oli hoolitsetud siin selle eest et rannas on magevee dushid,nii kui ujumast  tulid,sai selle soola maha loputada - igati mõnus oli.
     


     1.august,reede hommik,,,,Juba kell 5 oli äratus,hommikused toimingud,vaatasime et ikka kõik sai kaasa,siis veel hommikukohvi ja kell 6.43 startisme oma reisile kahe autoga.Suund Pärnu peale. Sihtpunktiks siis seekord Horvaatia.
      Ilm oli väga ilus kuigi raadiost ennustatti vihma. Kella 9.57 ajal juba jõudsime Lätimaale,sõit kulges hästi ruttu ja umbes 4 tunni pärast olime juba Leedus,seal oli meil ka tunnine peatus ja siis edasi Poola suunas sest meil tuli õhtuks jõuda teisele poole Varssavit sest sinna oli proneeritud Walbórz-i Hotelli "Górski" toad ööbimiseks,see on tavaline Euroopa 3 tärniga hotell. Hinna sees oli ka hommikusöök rootsilauas. Koht oli väga kena ja armas ja teeninduski oli väga hea.
      2.august kell 10,15 jätkasime oma sõitu,plaan oli õhtuks jõuda Ungarisse - marssruut siis Poola-Tsehhi-Slovakkia-Ungari. Peale Varssavit lähevad Poola teed korralikuks,,,Aga tuli ette ka ummikuid,nagu ikka kiirteedel. Istusimé meiegi ummikus. Lõunapausi tegime Tsehhimaal restoranis Radekant.
      Edasine sõit kulges meil Tsehhimaalt Slovakkia suunas mägedes ja mägede vahel,muidugi oli seal mida vaadata - ilus loodus,suured kõrged mäed,kaunid orud.
       


EMA - kui kaunilt kölab see söna...

        Ei lähe meelest mul iial need ajad,kus mind ümbritses hellus ja hool
        köikjal lapsena tallatud rajad,,ema armastav pilk ja hool,
        ei ma hinnata osanud seda kui ta kurvana saatis mind siis
        ehkki hiljem ma möistsin küll teda kui kord saatus mind kaugele viis...

                                                                                      (Arnold Kask)                        
 


← prethodna 1 2 sledeća
Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta