Narc I. Narkotikų rūšys I.
37, Vilnius, Litvanija

 Žmonės tai keistos būtybės. Iš vienos pusės, mes esame absoliučiai vienodi, darome tuos pačius dalykus, einame į daugmaž tas pačias vietas, vienodai leidžiame laisvalaikį. Iš kitos pusės, kiekvienas iš mūsų - absoliutus individas, besiskiriantis nuo kitų pagal daugumą dalykų - charakterį, elgesį, pomėgius. Aš negaliu kalbėti už visus, ir džiaugiuosi, kad tai suprantu - tikiuosi jus irgi priimsite tai, kad aš kalbėsiu visų pirma apie save, nors tą galima pritaikyti ir kitiems, manyčiau.

 Čia tema yra viena, narkotikai. Bet narkotikai tai nėra kažkas iš kitos planetos, kažkas ne iš mūsų pasaulio - tai gyvenimo, visuomenės dalis, nemanau kad teisinga atskirti narkotikus pavyzdžiui nuo alkoholio. Pradėti visą savo rašinėjimą norėčiau nuo to, kad pasakysiu baisią tiesą - narkotikai tai tikras stebuklas, kuris padeda gauti neįtikėtinus rezultatus. Prieš pavartojant vienokią ar kitokią narkotinę medžiagą žmogus stengiasi galvoti logiškai ir suprasti - jam priimtinas vartojimas, ar ne. Jam to reikia, ar ne. Ir tiesą sakant, narkotikai turi labai daug pliusų. Pavyzdžiui, iš to, ką teko man išbandyti, galiu paminėti tokius pastebėjimus:
 Žolė. Daug kas pabando parūkyti žolę. Tai labai nekaltas užsiėmimas, prie to dar ir olandai prisidėjo, legalizavę savo šalyje marihuanos vartojimą. Dabar kiekvienas rastamanas turi teisę kaip teigiamą  žolės savybę paminėti tai, kad kažkur tai yra legalu. Ką gi, kažkada ir morfijus buvo legali medžiaga ir juo bandė gydyti dantų skausmą. Gydė taip, kad žmonės iš tikrųjų pamiršdavo apie dantis, ir kaifavo. Bet čia turėčiau visgi apie žolę... Žolės dėka mes pasijuntame ant ramiako. Atsiranda rami būsena, mus veža. Mūsų nuotaika puiki. Mes juokiames, džiaugiames, mums patinka žiūrėti į kokį elementarų buities dalyką/prietaisą, ir juoktis. Tai euforija. Komedija, net ir pati pigiausia ir blaivios būsenos mums nejuokinga, tampa tikru juoko šedevru. Mes nesuprantame, kad mūsų smegenys deformuotos ir blaiviam žmogui mes tuo metu atrodome kaip debilai iš Naujosios Vilnios psichiatrinės ligoninės. O po to mes valgome. Daug. Ir užmiegame. Taip pat norėčiau pažymėti, kad kažkas išdrįs prieštarauti - neva jis bandė žolę ir jį pykino, ar šiaip buvo slogi nuotaika. Prieštaravimai nepriimami - vartoti narkotikus reikia mokėti, kad ir kaip keistai tas skambėtų. Žolė mielas dalykas, ją galima rūkyti manau ir 10 kartų per dienas. Kiek matau pagal tuos, kas veržiasi tokių rezultatų link, jie tiesiog tampa buki. Kaip medis. Ir čia aš nei kiek neperdedu. Taigi primeskit, rūkai sau žolę, pastoviai esi euforijoj, laimingas, džiaugsmingas, bet laikui bėgant atrodai kaip bukas medis. Malonu? Taip. Bet nepraktiška.

Ekstazis. Ratai. Iš tiesų aš asmeniškai pabandžiau pirmiausia ratus. Sintetinis narkotikas, paprastos tabletės, sakykim taip. Tiesa, visai jos nepaprastos, turi savo magiškųjų savybių. Pavartojus ratus prieš pat klubą, ramiai praeini apsaugą, užsidedi juodus akinius, ir...taškaisi. Taškaisi belenkaip, jėgų yra tiek, kad atrodo, tu esi pasaulio bamba. Arba bent jau kaip minimum priebambis. Prisimenu, taip atsitaškiau kartą, du, o po to supratau - o kokia esmė man taip vat eiti, kaip gyvuliui, vienoj vietoj taškytis visą naktį. Juk nei su kuom susipažinsi, nei Tavim kas domėsis, nei ką. Po to bandėm ratus gamtoje. Lakščiau po mišką prisimenu, grybus rinkaus. Nieko neprisirinkau, bet buvo linksma. Kartą pabandžiau ratus namie. Prisimenu, kaip sėdėjau, geriau arbatą, ir laukiau, kada gi man duos per galvą kajfas. Atsikeliau. Davė taip, kad netgi nukritau, bet atsistojau ir pradėjau šokti. Prisimenant ratų vartojimą, iškart prisimenu tą nemalonų, sintetinį prakaito kvapą. Kad ir kokius dezodorantus naudotum, kvepalus, ar praustumeis pastoviai kas pusvalandį duše, jis vistiek bent kiek, yra. Seksas pavartojus ratų, ypač jei vartojo abi pusės, primena triušių poravimosi įkarštį. Gali dulkintis kad ir visą naktį, jei gerai užvilko... Tiesa, kiek prisimenu, pas mane tokių naktų buvo nemažai, bet nei vienos nakties, nei vieno jausmo, nei vieno momento negaliu prisiminti. Štai taip gaunasi - turi beveik tobulą mechaninę meilę, kurios po to neprisiminsi. Arba prisiminsi miglotai.

Kolkas tiek, nes pernelyg daug raidelų rašyti vienam tekste aš nenusiteikęs. Antroje dalyje manyčiau, parašysiu dar apie mano "mėgstamiausią" amfetaminą bei kokainą, ir deja, ko gero kažką nuvilsiu, bet apie herą aš nieko neparašysiu. Nes jos nevartojau. Tiesa, turiu daug žinių apie ją irgi, nes ir šyrikų iš rajono daug pažinojau, ir mačiau jų elgesį bei emocijas, ir reabilitacijoj daug jų pažinau, bet stengiuos visgi kalbėti apie save ir savo patyrimus, o ne apie kitus.

Ačiū už dėmėsį, vartokit Coca-Cola :)

197 pregleda
 
Komentari

Još nema komentara.
Ostavi komentar, započni diskusiju!

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta