30.04.2015
* Namai namai
29, Vilnius, Litvanija

Šiaip, kogero sunku būtų nusakyti tą jausmą grįžus namo. Nežinau, čia nebuvau grįžęs metus? Kažkas tokio. Taip, buvau šioje vietoje, bet niekuomet nejutau nė laisvės nė to gaivališko noro gyventi. Vakar gavau laišką ir jame man sakei, kad svarbiausia kilt link šviesos ir mano akys, o veikiau dūšia, žvelgdama į horizontus puikiai tai jaučia.
* Nežina kodėl tai einu iš proto, ir kodėl kiekvienas augalas, kiekvienas naujai užgimęs žalias plotelis suvirpina. Nežinau, kas beesu, nežinau kas būčiau jei viską pamirščiau, nežinau ką daryčiau, jeigu nebepersekiotų praeitis - kuria aš NETIKIU. Ne, viso to nebuvo ir tai tik siaubingas mano vaizduotės vaisius, kuris nepasiliko kažkur užmarštyje, o toliau nuodyja mano ateitį. Nežinau, tikrai nežinau, kur ryte nubusiu, ar vis dar būsiu namie, o gal vėl nieko nebesuprasiu ir taps svetima. Galbūt, vėl desperatiškai bandysiu rasti būdą save pražūdyti, o kogero jei bandysiu - tai ir pavyks. Gal ryte grįšiu toks koks esu visada. Visada - ta žodžio prasme - nepažįstamas sau, išsekęs, tylus - rėkiančiom akim. Neramus ir nenustygstantis vietoje, bet be kojų ir rankų kažką pakeisti. Smells like a teen spirit? huh? Ne, toli gražu ne Nirvana, bet idėja? Taip, idėja gyventi.
* Nežinia, prieš kurią tai miela būtų stoti drąsiai. Žiūrėti į akis pačiam velniui ir nustoti su juo kalbėtis, o tiesiog sakyti - stebėk mane. Stebėk mane veikiant, lyg aš žiūrėjau kaip anas veda mane. Tamson, tamson.
* Žinau, paika kalbėti tokius dalykus kol nenusileido saulė - ir pilnas mėnulis dar neregimuos horizontuos. Bet Žmogus turi teisę rinktis pats. Kažkada pats pasirinkau - sakiau noriu kančios ir tai jos gavau ir niekas nepadėjo ir pats sau nepadėjęs laukiau. LAUKIAU. Ir toliau laukiu ir neketinu nustoti. Neketinu išsižadėti Tavęs, o dar labiau mūsų vaikų, bet daugiau nebetaip tyliai, nebe taip dėl savęs, nebe tuštumoje, nebe ore, nebe vonioje, po vandeniu, kur kėpuoti - tai pasirašyti mirties nuosprendį.
*Toliau fatališkoje meilėje, toliau svajonėje, toliau pasakų pasaulyje. Bet ant žemės. Tvirtai kojom. Tvirtai žvelgiant. Myliu tave. Ir žinai, dėl ko tai turiu padaryti.
Tu žinai.

43 pregleda
 
Komentari

Još nema komentara.
Ostavi komentar, započni diskusiju!

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta