NEKAKO S PROLJEĆA (3)
56, Novi Sad, Srbija

Još si mi u mislima i u srcu. Nadam se da si dobro, da su svi tvoji dobro, da si obavio ovog proleća i leta sve što si planirao, da si bio na odmoru... Mogu samo da zamišljam kakav je bio ukus višanja iz tvog dvorišta kad su sazrele. Ja sam bila u Begeču par dana pošto je tata umro. Sadašnji vlasnici su povadili sve naše višnje. I trešnju vrušt, koja je hranila svu decu iz naše i okolnih ulica, na čijim su granama rasli. Nadala sam se da ću ih naći, da će makar probati njihov ukus, ući u naše dvorište i videti kako kuća sad izgleda... Nisu bili kod kuće. Nisam videla kako izgledaju voćke koje sam 2005. sa drugarom posadila. Verovatno su sad već velike i daju divne plodove. Ali, eto, naišla sam samo na zatvorena vrata. I uhvatila me tuga i žal, kao što mene samo može da uhvati, ovakvu melanholičnu. Nahrupila su sećanja...
Ne znam da li ljubiš i ŽŠO drugu ženu, da li si našao ono što si tražio. To je, što se mojih osećanja tiče, sasvim svejedno.
Čovek se u našim godinama ne zaljubljuje lako. Ne mogu da kažem da te volim, naravno. Petnaest dana je za ljubav premalo. Ali ne prođe dan da ne pomislim na tebe.
Godine su me naučile jedno: da se može voleti i tako da onoga koga voliš baš briga za tebe, i kad znaš da ti ljubav nije uzvraćena. Danas znam da ljubav oplemenjuje i hrani dušu. Prvo, i da hoću, ne mogu srcu zabraniti da kuca onako kako kuca. A i ne treba. Sreća je u pozitivnim osećanjima. Neka drugi mrze, zavide i ostale gluposti. Jedino još treba da oprostim onima koji su me najviše u životu povredili. Polako. Biće.
Duboko žalim što se nije desilo da ja u tebi probudim bar peti deo onog što si ti probudio u meni. Bar toliko samo, da me pustiš da ti pokažem da sam vredna tvog društva i tvoje ljubavi.
I sad opet meseci samoće, možda ponovo godine... Dokle?
Pa, sva sreća da postoji nada u sutra. Nada da će jedan dan, onda kad se najmanje budem nadala, doneti kraj ovoj prokletoj samoći.
Ti spavaš sad.
Neko bdi i voli te u snu. Bez obzira koga si zagrlio u krevetu koji ću teško zaboraviti.
Malo veći pesnik od mene već je rekao, a Bane Krstić otpevao:
"Ko te ima, taj te nema,
ko te nema, taj te sanja,
ko te sanja, taj te ljubi,
a ti o tom pojma nemaš..."

39 pregleda
 
Komentari
aleksandra 18.02.2015

(y)

vld 20.12.2014

*HI* *HI* *HI*

Ace Grizli 20.12.2014

*OK* *THUMBS UP* *YES*

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta