NIJE BIO ON ZA MENE
56, Novi Sad, Srbija

Kad sam ga prvi put ugledala, nisam osetila ništa. Ne. Nije to bila ni simpatija na prvi pogled, čak ni dopadanje.

Ne bih rekla da je moj tip. Nikako.

Delovao je čak vrlo uobraženo kad se, onako visok i krupan, sa blagim viškom kilograma i frizurom dečaka od šesnaest godina, pojavio na vratima naše kancelarije (u kojoj sam bila privremeno, sa kolegama koje me nisu podnosile) tražeći neku disketu ili CD sa instalacionim programom za ovo ili ono.

Kasnije su mi dobronamerne kolege došapnule pokoju reč za njega, pa sam saznala da dosta zna o svom poslu (programer je, sa akcentom na Unix-Linux. Studirao je mašinstvo, i dobro mu je išlo, ali zaratilo se. Imao je sestru koja je studirala, pa je rekao roditeljima da je bolje da završi ona, da će se on već nekako snaći. I tako nikad nije završio), da je bio oženjen nekom ženom koju poznaju, i da je ona njega ostavila (što nas je čudilo, pošto je ona niska i ružna. Kao da to ima veze sa bilo čim). Kasnije je, rekli su, našao drugu sa kojom ima dete. Ali, nije više ni sa njom.

Nije dolazio često, bar dok sam bila u toj privremenoj kancelariji.

Počeli smo redovnije da se viđamo tek kad sam prešla u drugu kancelariju, gde sam sedela sa kolegom koji mnogo zna, godinama je bio rukovodilac (jedno kratko vreme i meni), a neposredno pre toga je ražalovan, plata mu smanjena za trideset procenata, a on bio s pravom besan i ogorčen.

Pošto taj kolega ima široko znanje, kod njega su dolazili razni ljudi zbog stručnih saveta i razmene iskustava. Između ostalih, dolazio je i on. Prvih nekoliko puta je pričao samo sa njim, i to isključivo o poslu. Na mene uopšte nije obraćao pažnju. Ja sam, naravno, ćutala jer me nisu uključivali u razgovor. Nisam se ni trudila da se uključim. O tome, o čemu su ragovarali, nisam znala ama baš ništa i mogla sam samo da postavim neko imbecilno pitanje.

Vremenom, počeo je da se raskravljuje i da baca poglede i prema meni dok je govorio. A ni teme više nisu bile isključivo programerske, već i životne.

Tad sam već i ja počela da mu postavljam pokoje pitanje.

On je samo to i čekao.

Počeo je da priča sa mnom...

20 pregleda
 
Komentari
cica52 04.11.2010

.... i kako se zavrsilo.........?

unans67 unans67 04.11.2010

Čućeš...

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta