Блог за неверство
37, Gevgelija, Makedonija

Е да долго време помина пред да се одлучам пак да пишам еден БЛОГ чисто за да видам како стојат тука работите. Се мислев и сеуште се мислам дали е во ред да пишам ЗА неверство нешто кое сите сакаат да го прикријат, а јас сакам да расчистам некои работи да си дојдат на виделина.

Не како силен верник или како многу голем неверник се дрзнувам да ја коментирам темава ама го користам чисто моето човечко право во демократијава да си кажам работи кои сакам да ги прочитаат толпата луѓе кои се тука да ме поддржат, дадат коментар или во краен случај да ме осудат.
Зошто? Тоа е прашањето после неверство? Да се расчистам со читателите, ако ги има, не зборам само за НЕВЕРСТВО маж жена, туку за секое направено неверство, спрема родител, пријател, близок, соработник...
Недостиг на љубов, заборавање на спомените, газење на блискиот, љубомора спрема она што не си ти... Многу се причините за да се случи едно неверство, некогаш се толку мали, а несвесно рушат се. Да се прости ли неверство? ДА. Секој греши и секој паѓа барем еднаш во рацете на развратништвото. Не е грев да се проба секој вкус или малку од другиот сок ама да се има СТОП.
Значи излажи го родителот, ама еднаш - вториот пат ќе стане лоша навика. Пријателот изневери го само за да ја скриеш лошата вистина, ама еднаш - вториот пат ти ќе бидеш виновникот за се. Соработникот изневери го само за да дојдеш до директорската позиција, ама само еднаш - втор пат нема ни да има ако некој тебе те симне од тоа место. Партнерот изневери го колку можеш, ама без тој да знае - неверството не е неверство ако не се дознае.
Одлуката е твоја човеку, колку, како и дали ќе го направиш тоа?
се читаме до следниот пат само насмевки
ваша Мај4е

2,309 pregleda
 
Komentari
edgee 09.10.2015

Partnerot izneverigo kolku mozes ama bez toj da znae, neverstvoto ne e neverstvo ako ne se doznae.

Dali ne e neverstvo i dali toj sto go pravi bez znaenje na partnerot ne e svesen deka pravi neverstvo. Ili e svesen i toa kako, pa pravi sve toa vesto da go prikrie.
Neverstvoto e tuka ako se slucilo a uste povekje ako se slucuva i slucuva, bez razlika dali exen od partnerite ne e ni svesen za toa, dovolno e edniot odnosno storitelot da znae.
Osven ako ne e od nekoj materijal djon pa muva nego lazi.
Dali vpustanjeto vo istrazuvanje na drugi univerzumi medju noze nesvesno go dopira i univerzumot na svojot partner , bez da e toj svesen za toa ? Mozebi ne , no sto ako toa se otkrie, togas i toa kako da...

dzonivoker 18.08.2011

ispusti da kazes deka najloso e deka se izneveruvas sebesi,svojata sovest,drugite i da ti prostat,ti ne smees da si prostis nikogas,si povredil luge koi veruvale vo tebe,ocekuvale od tebe,se samo toa ne,inaku temata e dobra,no mnogu ima sto da se kaze,vo sekoj slucaj,neverstvo,od bilo koja priroda,NE *HI*

Maj4e Maj4e 18.08.2011

еее мислиш дека само тоа е испустено ма има што да се збори цели два дена ама онака само на кратко да си кажам со си мислам позз

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta