"kažkoks tu jautrutis pasidarei.."
31, Kaunas, Litvanija

[21:51:28] Rut: Atnešė Kazimiera savo vyro Grišos menkai nešiotų ar išvis nenešiotų drabužių. Mama su ja išėjo ant suoliuko gert arbatos, tėtis svetainėj žiūrėjo rusiška filmą. Pakėliau liemenę pasižiūrėt ir kažkas sužvangėjo. Išnaršiau kišenes - radau 60 centų ir odinį užrašų knygelei skirtą apvalkalą. Ten - maža knygelė su įvairiais telefonų numeriais, rusiški prirašinėjimai, keturi troleibusų bilietai, vaistų receptas ir 20 litų. Kažkaip širdis pradėjo daužytis. Įsivaizduoji, daiktai, kurie priklauso jau mirusiam žmogui. Tam, kuris vis dar tikėjosi juos panaudoti.


Juk tai buvo savarankiškai išeit negalintis senis, be kojos, sergantis vėžiu. Griša Neturėjo jokio privatumo išskyrus tą sudriskusia oda apvilktą knygelę.

Visgi, gal visi žmonės mano, kad gyvens amžinai?

Nunešiau ją Kazei. Akimirką dingtelėjo pasiimt pinigus, bet iškart nupurčiau nuo savęs tą mintį. Dabar net širdis kalatojasi.

Visą gyvenimą gėrusio ir vaikus mušusio senio mirtis gali mane paveikti taip, kad iš jo net tų 60-ies centų nedrįsau paimti.


Tai tiek,
Saldaus,
Rut.


P.s. Pasiimsiu tapatybės kortelę. Priduosiu kraujo. Užsirašysiu kaulų čiulpams. Galėsiu pirkt alų ir nesistebėt, kodėl man jį parduoda. Išvažiuosiu, ir be jokio notaro patvirtinimo, kad galiu. Skaitysiu n-18 straipsnius ir žiūrėsiu filmus S ženklu. Galėsiu nepaisyti komendanto valandos. Galėsiu trepsėt eilėje į klubą, ir negalvot, kaip čia reiks sugrįžt vienai namo, jei manęs neįleis. Giminių baliuje gausiu brendžio.

Visuomenė priverčia į tai žiūrėt kaip į didelį posūkį gyvenime*

*ironija


45 pregleda
 
Komentari

Još nema komentara.
Ostavi komentar, započni diskusiju!

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta