Σοβαρά προβλήματα στη βόρεια Κίνα από τις σφοδρές χιονοπτώσεις
38, Αθήνα, Grčka

Οι χειρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων δεκαετίων σημειώθηκαν στη βόρεια Κίνα, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 38 άτομα.

Τα χιόνια που έπεσαν πρόωρα στη χώρα και τεχνητά, προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα στις εναέριες και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, καθώς και σε πολλές οδικές αρτηρίες που έκλεισαν.


1074422_b.jpg


Στην επαρχία Σανσί, 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε 500 τροχαία δυστυχήματα από την αρχή της

εβδομάδας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο China News Service.

Σε ορισμένες επαρχίες καταγράφηκαν οι ισχυρότερες χιονοπτώσεις των τελευταίων 60 χρόνων και περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πληγεί από την κακοκαιρία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός μετέβη την Πέμπτη στην επαρχία Χεμπέι, όπου έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά.

Οι χιονοπτώσεις, οι οποίες προκλήθηκαν εν μέρει από τους επιστήμονες για να αντιμετωπίσουν την ξηρασία που πλήττει τις βόρειες περιοχές της Κίνας, ανάγκασαν τις αρμόδιες αρχές να κλείσουν τα αεροδρόμια του Πεκίνου, του Ταϊγιουάν, του Σιάν και άλλων πόλεων.

Το ίδιο χάος επικράτησε και στις βασικές οδικές αρτηρίες της βόρειας Κίνας. Χαρακτηριστικά, μόνο στην επαρχεία Σανσί περίπου 30.000 οδηγοί παρέμειναν αποκλεισμένοι στα χιόνια για ώρες.

Η κακοκαιρία επηρέασε και τα δρομολόγια των σιδηροδρόμων, προκαλώντας καθυστερήσεις και ακυρώσεις δρομολογίων. Περισσότεροι από 20.000 επιβάτες πέρασαν τη νύχτα στο Δυτικό Σιδηροδρομικό Σταθμό του Πεκίνο.

Η κινεζική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει βελτίωση του καιρού.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

12 pregleda
 
Komentari
jimmorrison 13.11.2009

ειδες τι παθαινεις αμα παιζεις με τη φυση....????
σε πηδαει με τον τροπο της...τεχητες χιονοπτωσεις και κολοκυθια...
εδω ποτε θα χιονισει ??? εεεε??? ο Παοκ ποτε θα παρει πρωταθλημα ???? οεο ??

Vangelis Vangelis 13.11.2009

ετσι ειναι οπως τα λες!

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta