CULORILE DIN FARFURIE
62, Constanța, Rumunija

Cu totii stim ca legumele au un mare rol in alimentatia noastra.

Fiecare leguma fiecare culoare are rolul ei,ca exemplu culoarea rosie, legumele roşii protejează de cancer la stomac şi afecţiuni ale aparatului cardio-vascular, menţin sănătatea tendoanelor şi a ligamentelor. Antioxidanţii din fructele şi legumele de culoare roşie pot reduce riscul de cancer prin prevenirea degenerării ţesuturilor. Astfel, roşia are un conţinut bogat de licopen, cu proprietăţi antioxidante.

Culoarea verde

Legumele verzi sînt recomandate pentru o sănătate de fier. Au o mare concentraţie de substanţe fitochimice (indoli şi luteină), care prezintă proprietăţi antioxidante. Este recomandată includerea în dietă a fructelor şi legumelor de culoare verde pentru că ajută la reducerea riscului de cancer, întăresc oasele şi dinţii (datorită calciului), menţin o greutate ideală, ajutînd la menţinerea siluetei şi la îmbunătăţirea vederii. Clorofila, prezentă în toate planteleverzi are propietate cancerigena.

Fructele şi legumele albe şi cafenii au o mare concentraţie de substanţe fitochimice. Conţin alicină, mai ales legumele din familia cepei, polifenoli care au rol protector cardiovascular. Ajută la menţinerea colesterolului la nivel normal, luptînd eficient cu arteroscleroza. Fructe şi legume de culoare albă/cafenie: banane, pere galbene, curmale, ghimbir, păstîrnac, cartofi, gulii.
Conopida ajută la detoxifierea organismului. Datorită vitaminei B, e benefică în combaterea anemiei. Ciupercile champignon furnizează energie organismului prin vitamina B2 şi proteinele conţinute. Datorită valorii nutritive ridicate, sînt foarte săţioase. Ceapa protejează împotriva radicalilor liberi şi accelerează metabolismul. De aceea este foarte folosită în regimurile de slăbit. În plus, este un vaccin natural împotriva gripei. Usturoiul are rol esenţial în încetinirea procesului de îmbătrînire, în tratamentul gripei şi a răcelii, protecţia inimii. Este un antibiotic natural fără egal.

Galben si orange

Sîntem în Anul Iepurelui de Metal şi, aşa cum spun vechii chinezi, alimentele care aduc beneficii sporite sănătăţii sînt cele galbene şi portocalii. Acestea conţin antioxidanţi foarte puternici, printre care vitamina C, carotenoid şi bioflavonoid. Rolul lor este esenţial în menţinerea unei inimi sănătoase, întărirea sistemului imunitar, reducerea riscului de cancer. Beta carotenul este una dintre vedetele grupului de carotenoide, protejînd celulele de radicalii liberi. Ne ajută să avem o piele sănătoasă şi protejează de infecţii. Îmbunătăţeşte vederea şi stimulează sinteza de anticorpi. Vitamina C ajută la vindecarea rănilor, la sănătatea pielii şi a gingiilor. Fructele şi legumele galbene şi portocalii pot fi consumare în mai multe moduri, în stare proaspătă (absorbţia vitaminei C e maximă), gătite la aburi sau fierte

Combinaţi legumele, asortînd culori diferite. Fiecare va avea grijă de o anumita zonă a corpului sau de o anume problemă de sănătate. O masă care include fructe şi legume colorate în nuanţele curcubeului este ideală, pentru că asigură fitochimicale cît mai diferite, pentru a acoperi toate nevoile organismului.
- Mîncaţi legume de cel puţin două ori pe zi, iar între mese, nu uitaţi de fructe şi sucuri naturale.
- Alegeţi legumele suficient de coapte, atunci cînd nuanţa cojii are cea mai mare intensitate.
- Nu aruncaţi coaja. Cele mai multe legume şi fructe au vitaminele importante exact în coajă.
- Nu cumpăraţi mai mult decît veţi consuma în două zile. Depozitate timp îndelungat, legumele îşi pierd proprietăţile.

Este un copy paste sursa,,monitorul expres,,


42 pregleda
 
Komentari
magic-poet 04.06.2012

Wow...imi lasa gura apa, draga prietena !
*HI* *THUMBS UP* *DRINK* *KISSED* *KISSING* *HEART* *ROSE*

rycutza rycutza 04.06.2012

poftim la masa,buna si gustoasa,

sandy 04.06.2012

Zilnic mananc eu si familia mea legume si fructe .Iti dai seama ca nu exista mancare chinezeasca care sa nu fie servita fara legume .Legumele sunt unele din cele mai importante *YAHOO* de 2-3 ori pe zi mancam legume cate 2-3 feluri la fiecare masa *OK*

rycutza rycutza 04.06.2012

ma bucur draga mea,,mai ales ca avem copii si ei trebuie sa stie,zi faina sa ai

nelycutza 04.06.2012

un aranjament excelent!

steliana 05.06.2012

Mie imi plac chiftelele,ce culoare au? :D *HI* ;-) *ROSE*

Angi26 05.06.2012

*ROSE*

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta