Çanakkale hala geçilmez!!
40, Pendik, Turska

Çanakkale Savaşları'na sahne olan Gelibolu Yarımadası, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 93. Yıldönümü törenlerine hazır.12 Mart 2008 Çarşamba 22:19
Türk askerinin kahramanlığının doruğa çıktığı Çanakkale Savaşları'na sahne olan Gelibolu Yarımadası, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. Yıldönümü törenlerine hazır.

Vatan ve millet sevgisiyle adeta yanıp, tutuşan, memleketinin bir karış toprağına düşman ayağının değmemesi için yokluklar içinde cepheye koşan Türk askerinin bundan tam 93 yıl önce yaşanan savaşta gösterdiği kahramanlık, mertlik ve vatan sevgisi, tam anlamıyla bir destan gibi belleklerdeki yerini koruyor.

En son teknolojiyle donanmış gemileri ve savaş araç-gereçleriyle küçük bir kara parçasını aşıp, Osmanlı İmparatorluğu'nu tarihin sayfalarına gömmek isteyen dönemin güçlü devletlerinin hesaba katmadığı tek şey, Gelibolu Yarımadası'ndaki savaşlarda kahraman Mehmetçiğin şanlı direnişi oldu.

Çanakkale Savaşları'nda tam anlamıyla bir kahramanlık destanı yazan Mehmetçik, bu yıl da Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenecek törenlerle, hiç eksilmeyen bir coşku ve heyecanla anılacak.

Milleti uğruna canlarını seve seve feda eden binlerce Mehmetçiği bağrında saklayan yarımadada, 18 Mart Salı günü düzenlenecek törenler öncesi hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Konukların törenleri daha rahat izleyebilmesi için Şehitler Abidesi'nde 750 kişilik portatif tribün kuruldu. Abidenin ön kısmındaki alanda bulunan güller budanırken, 70 metre yüksekliğe sahip direğe, 15x22.5 metre ebadında dev Türk Bayrağı'nın asılması için çalışmalar tamamlandı.

Gelibolu Yarımadası'nda kahraman Türk askerinin yattığı şehitlikler, anılarına oluşturulan anıtlar ile amansız savaşların yaşandığı tabyalar bakımdan geçirilip, ziyaretçiler için hazır hale getirildi.

Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürlüğü yetkilileri, bu yılki törenlerin büyük coşku ve katılımla yapılacağını belirterek, herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını bildirdiler.,


Sonsayfa
13.03.2008

0 pregleda
 
Komentari

Još nema komentara.
Ostavi komentar, započni diskusiju!

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta