03.08.2016
Huvitav
56, Põlva, Estonija

Kas oled mõelnud mis annab Sulle Sinu elus energiat? Mis paneb Sind igal hommikul silmi avama ja voodist püsti tõusma? Millest sõltub see, kas sul on jõudu ja tahet midagi teha?

See on meie eluenergia, mis paneb meie elu ringlema, annab meie elule suuna ja tekitab tahte vallutada uusid mägesid ja näha elus suuremat perspektiivi, näha elu ennast.

Kuid tundub justkui alati seda eluenergiat ei jagu, mille toel igapäevaselt elu vastu võtta ja end maailmas teostada. Tundub, et siis kui vihma sajab ja ilm on hall on seda kuidagi vähem? Ja, et siis kui midagi päevas läheb halvasti, on ka seda vähem? Kuid meie eluenergia ju ometi ei tohiks seotud olla meist väljas toimuvaga. Kuidas mõista seda müstilist jõudu paremini?

Erinevad müstilised õpetused, suured õpetajad ja gurud on üritanud lahti murda seda inimpsüühika salakoodi, et meie elus oleks piiramatult resursse, eluenergiat ja inspiratsiooni. Paljud neist on jõunud arusaamisele, et seksuaalenergia on meie baaseluenergia. Me võime rääkida ennem kõigest muust, kasutada erinevaid tehnikaid, proovida erinevaid lähenemisi elule, kuid lõpuks jõuame siiski tagasi seksuaalsuseni, selleni, millest ka meie oleme sündinud.

Seksuaalenergia on inimkonna kõige elavam energia ja paneb kõik liikuma ja annab meile tohutu väe. Kuid alles siis, kui sellel energial on lubatud olla.
Kõik seksiga seonduv meie maailmas müüb ja kütab kirgi ja põhjus miks ta müüb on see, et samal ajal, kui see on kõige naturaalsem asi elus ja „põnevam“ teema, on ta ka nö tabu teema, millest väga julgelt ei räägita. Ja see, mis on keelatud on ju alati ka kõige huvitavam ja magusam. Nii nagu väljas – nõnda ka sees. Nii nagu on ühiskonnas, on ka meie sees. Hoiame seda energiat kontrolli all või hoopis surume alla või tahame sellest isegi vabaneda, sest see tundub lausa segavat meie elu.

Kui vaadelda seksuaalenergiat energeetilisest vaatepunktist, siis on see võimas energia, millel pole piire, mida ei saa kuidagi mõõta ja kuidagi klassifitseerida või süstematiseerida. Kui tahame oma elus omada maksimaalselt kontrolli, juhtida kõike, siis tihtipeale sellise energiaga kokkupuude võib nii mõndagi „pea peale keerata“. Või vähemalt nii me arvame. Ja siis me kontrollime (tihti alateadlikult ja endalegi märkamata), et see energia liiga võimsaks ei läheks, et elu liiga nauditavaks ei kujuneks, et kõik meie kogemused (sh seksuaalsed) oleksid ettearvatavad ja teatud raamides nagu oleme harjunud kogema. Sest meile tekitab hirmu (alateadlikult), et kaotame üldse kontrolli ja ei taha äkki enam midagi asjalikku teha. Nii see tegelikult ei ole, hea asjad ja nautimine ei saa kunagi meile halba teha, see saab meid vaid tervendada ja juhtida meid elus selle suunas, mida me tõeliselt tahame ja armastame. Võib olla see võib tähendada mõningast suunamuutust elus ja see on see, mida tegelikult kardame ning mis esialgu raske võib tunduda.

Allasurumise tagajärjed
Miski, mida me alla surume või püüame kontrollida tekitab meie energiasüsteemis, meie kehas pingeid ja viib loomuliku tasakaalu paigast ära. Meie kehas saab energia liikumine takistatud, mille tagajärjel tunneme, et igapäevaselt on energiat vähem, tuju ei ole alati nii hea võib olla tunneme ängistust ja seda, et tegelikult tahaksime olla kuskil mujal ja teha midagi muud.
Oleme loodud seksuaalsete olenditena ja seksuaalsust alla surudes läheme vastuollu oma tõelise olemusega ja keerame kinni ka oma energia voolamise.

Miks kustub meie silmist see elutuli?
Kõige paremaid ja ilusamaid asju meie elus (näiteks armastus, õnn, seksuaalsus, rahu ja rõõm) saab tunda ja kogeda, neid ei saa sõnadesse panna või kuidagi liigitada. Aga meie, inimesed oleme teinud vea. Selle asemel, et neid asju läbi elada ja tunda, oleme üritanud hakata neid sõnadesse panema, oleme üritanud neid oma igapäevasesse süsteemi mahutada, mis on loodud meie mõttemaailma poolt ja sellega oleme ära võtnud ka kogu seksuaalenergia endale kasuliku jõu, üritades sundida seda mentaalsetesse raamidesse, kuhu see kuidagi mahtuda ei saaks.

Seksuaalsus on meie sees olev energia ja kui püüame seda välise maailma raamidesse panna, siis nii me piirame end. Ainuke, mida me teha saame on tunnistada sellise energia olemasolu endas, kui kõige puhtamat, naturaalsemat ja loovamat energiat.

Ka ajaloos on mitmeid näiteid sellest, kuidas seda loovat energiat kuulsad loominguinimesed on oma elus kasutanud. Mitmed kuulsad kunstnikud, üks neist on näiteks Piccasso, on oma elus lubanud seksuaalenergial vabalt voolata ja loonud selle tulemusel imepärast loomingut.

Seksuaalsuse kaudu avaneb värav kõrgemale potentsiaalile.
India müstik Osho, kes sai kuulsaks just läbi oma termini Sex to Superconciousness,tuli välja väitega, et läbi seksuaalsuse võib jõuda oma kõrgema potentsiaalini, sellega kogus ta kuulsust ja innustas kogu maailma ja innustab siiani suhtuma seksuaalsusesse, kui meie ilusasse ja tänuväärsesse osasse. Osho läheneb kogu seksi teemale inimlikult, humoorikalt ja teaduslikult. Ta ütleb, et mitte keegi pole juba sündides armastuse ja seksi ekspert. Üks elu kõige suuremaid rõõme ongi avastada seksi pühalikkus, lihtsus ja loomulikkus. Ja kui me toome mõistmist ja harmooniat seksi, siis avaneb uks üliteadvusse.

“Mis on vajalik, on mõistmine, mitte allasurumine. Mida sügavam on mõistmine, seda kõrgemale saab inimolend tõusta. Mida vähem on mõistmist, seda rohkem püüavad inimesed alla suruda. Alla surumisel pole kunagi edukaid ja tervislikke tulemusi. Seksuaalsus on inimelu kõige võimsam energia. Aga seda ei tohiks peatada. Seksuaalsus tuleks muundada meie inspiratsiooni ja elu allikaks.”
Osho

Seksuaalsus võib juhtida meid, inimesi, oma hingeni ja avada meie potentsiaaliväravad, kui me sellele energiale elutervelt ja positiivselt läheneme.

Sellel nädalavahetusel (15-17. novembril) toimub Tallinnas kursus Sex to Superconciousness Antigoni ja Nisarga juhtimisel.

Sellel kursusel keskendume just oma esimese tšakra, seksuaalkeskuse avamisele ja väestamisele. Esimese tšakra avastamine on äärmiselt oluline iga seksuaalselt täiskasvanud inimese jaoks.

Kui suudame esimest tšakrat teadvusega elustada, avab rikkalik seksuaalenergia meid kirglikule ekstaasile, väljendusvabadusele, spontaansusele ka Kundalini ärkamisele. Meie bioloogilisi tunge tuleb mõista ja vabastada nad ükskõiksuse ja teadvustamatuse ahelatest. See energia on kütuseks mitte vaid seksuaalsele rahuldusele, vaid ka vaimsele ärkamisele ja kogu meie elule. Kui surume alla (või laseme keskkonnal või ümbritsevatel inimestel seda teha) oma seksuaalsust, siis surume alla oma eluenergiat, oma potentsiaali ja võtame endalt ära võimaluse ELADA.

Seksuaalenergia on kõige puhtam ja loomulikum loovenergia. Seda on kõiges - looduses, inimestes, arengus, tegutsemises ja suhtlemises. Lastes sellel energial endas vabalt liikuda oleme rohkem elus, tunneme kindlustunnet ja naudime seda imelist elu!

26 pregleda
 
Komentari

Još nema komentara.
Ostavi komentar, započni diskusiju!

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta