Kuidas üksindusest jagu saada?
36, Võru, Estonija

Neli seina, ümbritsev mööbel ja kaaslaseks vaid nukker iseenda seltskond. Kõlab kohutavalt? Üsnagi. Kuid sellest on võimalik jagu saada ja hakata elama õnnelikumalt. Alljärgnevalt toon ära mõned võimalused üksindusest jagu saamiseks.

Vajadusel otsi internetist uusi tutvusi

Internetist tutvusi otsida on tänapäeval elu loomulik osa. Küsimus on siinkohal üksnes inimese mõtteviisis, mis on teinekord nii sügavale juurdunud, et ei lase tema elus uutel tutvustel tekkida. Ja nii jäävadki paljud suurepärased suhted tekkimata. Õnneks aga saab oma mõtlemist muuta ja uusi suhted luua nii kaua, kuni sa elad ja hingad.

Tegelikult on interneti teel tutvumine ja suhete loomine võrdväärselt keeruline reaalsete suhete loomisega. Et selles veenduda, küsi eneselt: kellega sa läbi interneti suhteid looma hakkad? Ikka inimesega või teiste inimestega, võin sulle vastuseks öelda. Inimest mõista aga pole alati lihtne, kuid lihtsamaks teeb vestluse eelkõige suhtluse vorm. Ehk siis saad kirjutades ja kodus rahulikult teistega mõtteid vahetada.

Ükski inimene pole põhjuseta tutvumisportaalis ja suure tõenäosusega soovivad paljud lisaks ajaveetmisele ka reaalseid tutvusi leida. See on sinu võimalus.

Kui sa ei soovi tutvumisportaalis avalikult olla, siis võid näiteks kasutada anonüümselt ainult tutvumiskuulutuse lisamise võimalust pakkuvaid saite. Seejuures on siiski oluline, et sinu jäetud tutvumiskuulutus sisaldaks veidi põhjalikumat enesekirjeldust kui üksnes paar lauset.

Kasuta psühholoogi abi

Ükski nõuanne ega spetsialist ei saa lahendada sinu probleeme. Teised saavad üksnes sillutada teed selleni, et sa oled tulevikus võimeline oma probleeme edukamalt lahendama. Kuid mõte on selles, et vastava väljaõppe saanud inimene mõistab ja oskab kaasa rääkida selles osas, kuidas muutusi ellu viia.

Siinkohal ei tarvitse elu lühiduse tõttu raisata aega kõhklustele ja kahtlustele, et kas ikka tasub ennast täiesti võõrale inimesele avada. Kõik mured on inimlikud ja mõistetavad ning meis kõigis on paras annus kurjust ja taevalikkust. Et selles veenduda, siis meenuta, mida kõike sa oma elu jooksul mõelnud oled.

Psühholoogi juures käimine pole häbiasi ning parim aeg enesega tegelemiseks on siis, kui sa pole veel täiesti hädas.

Luba valusatel mõtetel lahkuda

Kas kurbuse põhjuseks on ühe kindla ja kalli sõbra puudumine? Või kurvastad sa hoopiski kallima puudumise pärast? Kui sa vastasid nendele küsimustele jaatavalt, siis sinu õnn sõltub millestki, mida sul pole. Ehk sa oled seadnud endale mõtetes ühe eeltingimuse, mille järgi sa lubad endal olla õnnelik üksnes siis, kui sinu ellu ilmub vajalik inimene.

Sellest aga pole midagi, sest näiteks kallima igatsus võib olla teinekord suuremgi kui söögiisu. Seepärast on igati inimlik ja mõistetav, kui sa leiad, et vajalik inimene sinu üksinduse probleemi lahendab. Tõtt-öelda selle inimese leidmine lahendabki osaliselt probleemi, kuid seda üksnes seniks, kuni te olete koos ja te ei tülitse. Ei tasu end materdada ja võiksid lubada valusatel mõtetel lahkuda.

Püüd teistega sarnaneda võib teha su väga õnnetuks. Sa oled alati ainulaadne, julge seda siis ka näidata!

Kurbust kipume varjama, kuid positiivsust mitte. Seepärast on suurepärane, kui sa lõpetad olukorrale ja endale negatiivsete hinnangute andmise.

Ava end oma lähedastele (kui sul neid on)

Kui sul on valus, siis sa vajad eelkõige mõistvat ja osavõtlikku kuulajat, mitte probleemilahendajat ja rääkijat.

Inimesed, kellega igapäevaselt kokku puutud – olgu selleks sinu sõbrad, ema või isa – nad on samuti inimesed. Ka neil on olnud elu jooksul raske ja valus. Kui on valu, on elu.

Kas sa surivoodil julgeksid öelda oma lähedastele, mida sa nendest tegelikult arvad ja mida tegelikult tunned? Usun, et julgeksid, sest sa nagunii sureksid ja sul poleks midagi kaotada. Hetkeolukord on aga samasugune – sul lihtsalt pole midagi kaotada, kui ütled oma sõbrale või vanematele, et tunned end väga üksildasena. Kui sa ütled sõbrale või kellelegi teisele, et tunned end üksildasena, siis mis on hullem asi, mis võiks juhtuda? Sinu sõber sind reeglina ei hammusta.

Muidugi inimesed reageerivad erinevalt, kui end avad ja kas teine oskab ka midagi asjalikumat sulle öelda, kui et viisakalt ütleb: „See läheb üle!“ või „Otsi endale kallim!“ Seepärast on hea, kui leiad sel juhul teise inimese, kes mõistab ja oskab tõeliselt kuulata.

Kui sa ei suuda end kohe vestluse teel avada, siis kirjuta sellele inimesele kiri, kellega soovid rääkida. Juba teadmine, et said rääkida või mõtteid jagada, aitab parandada enesetunnet.

Hirmu vastu aitab tegutsemine ja hirm kaob, kui oled end juba avanud.

7 pregleda
 
Komentari

Još nema komentara.
Ostavi komentar, započni diskusiju!

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta