Uue hooga taas blogilainel
33, Atlanta, SAD

Vaatamata suvele, kui enamustel algab puhkused ja planeerivad sõita kuhugile kaugele, siis siin Eestimaa päikese all on taas leidnud ilmavalgust minu uus blogilehekülg, mis saab avalöögi käesoleva sissekandega. Alustan siis oma uut blogiajastut täiesti uuenenud blogileheküljel, mis hakkab vahendama edaspidi minu olulisemaid ja põnevamaid sündmusi, rikkalikke arvamusi ja väärt teadmisi. Kui minevikuplaanides oli esikohal just blogi välimus, disain ja struktuur, siis nüüd sean oma elus prioriteetsemale kohale just sisu ning blogi olemus.

Selle pika aja jooksul, kui ma blogi aktiivselt ei pidanud, on juhtunud nii mõndagi. Üht-teist on elus muutunud, nagu meil kõikidel, kuna elu liigub ikka edasi- tahad Sa seda siis või mitte. Uusi sündmusi tuleb aina juurde ja tagantjärgi meenutades ei jõua neid siia blogisse enam jäädvustada. Küll aga on oluline tulevik, kuivõrd minevik. Seetõttu on ka oluline, et inimesed saaksid olla stabiilselt kursis juba edaspidiste muljete ja sündmustega, mille kajastamist alustan peagi siin samas oma uuel blogilehel. Olen oma blogipidamisel saanud hulga inspiratsiooni nii oma sõpradelt-sõbrannadelt, kui isiklikest ja avalikest allikatest. Igasugune info, teave ja muu selline on minu teadmistevaramut ja silmaringi vaid täiustanud, seega olen elust õppinud järk-järgult nii mõndagi uut.

Meenutades paariaastate taguseid blogikülastusi, siis need olid hüppeliselt kõrged. Kadestan neid aegu, kuna siis jooksis minu mõte paremini, ning sõnastused tulid selgemad. On ju teada meile kõikidele, et mida selgemad on sõnastused, seda lihtsam on teksti ka lugeda, ning teksist aru saada. Olen püüdnud oma blogipoliitikat niiöelda ka edasi arendada just selles suunas ja teen selle nimel jätkuvalt tööd edaspidigi. Kuidas mul see õnnestub ja kas üldse õnnestub vanad lugejad siia tagasi “meelitada”, on juba omaette küsimus ning sõltub suures osas minu aktiivsusest ja motiveeritusest, mida oma blogisse panustan. Täna selles sissekandes ei alusta ma uue teemaga, kuna käesolev sissekanne on tutvustava loomuga ja juhatab pigem sisse minu uut n.ö blogihooaega, millega ma ühtlasi teen nüüd algust.

Blogi- see on paik justkui iseendale, kuid samas on see parim paik läheneda asjadele konstruktiivsest küljest. Oman ka oma isiklikku veebilehekülge, kuhu uudistes annan külastajatele aeg-ajalt teada oma tegevustest, kuid selle lehe eesmärk ei ole jällegi läheneda asjadele põhjalikult ning detailselt. Blogi ongi selline paik, kus avaldan oma arvamusi, kirjutan vähemtähtsamatest teemadest (mida uudistes ei kajasta) ning lasen oma loomingul lihtsalt lennata.

Oma esimese blogilehekülje avasin juba 2007-2008 aastatel, kui algas blogiajastu ja blogipidamine muutus populaarseks. Tol hetkel olin mina oma blogileheküljega üsna edukal järjel, sest lugejaskond oli rikkalik ning endalegi oli tagantjärgi huvitav meenutada kunagisi sündmusi. Kahjuks on tänase päeva seisuga hävinenud aga enamus minu “väärt” loomingutest ja sissekannetest, seetõttu on osad vanemad sissekanded ka poolikud või sootuks neid enam uues serveris ei eksisteeri.

Uus blogiajastu minu elus toob kaasa mitme valdkonna põnevaimad ja õpetlikumad teemad. Nendeks on arutelu, arvamus, eraelu, looming jne. Iga valdkonna teemad on saadaval menüüalalt valides. Minu uue blogitemaatika kannab nimetust “timeline” ehk siis paljud eestlased tunnevad seda tänapäeval, kui “ajajoone” nimena, mis toob üksikasjalikult välja erinevate kuude sündmused ühele ajateljele. Seda on külastajatel ka mugavam jälgida, samas saab veel navigeeruda ka paremal pool olevast “hierhiast”, valides endale sobiva aastaarvu ja kuu, mille sissekandeid soovitakse kuvada.

Kindlasti kavatsen jätkuvalt vahendada ja edastada olulisemaid sündmusi ka oma veebilehekülje uudistelehelt, kuid mitte analüüsivalt ja põhjalikumalt, nagu seda teen edaspidi blogis.

Siiski olete oodatud nii praegu kui ka edaspidi külastama minu mõlemaid saite, seda siis nii koduleheküljena (mis asub aadressil reinaldudras.ee) kui ka blogileheküljena (mis asub aadressil blogi.reinaldudras.ee). Domeeni ei ole raske meelde jätta, kuna see hõlmab vaid minu ees- ja perekonnanime kokku kirjutatuna ning blogilehekülge külastades tuleb domeeni ette vaid sisestada blogi, ning siis vajutada “enterit”.


Tere tulemast veelkord minu uuele blogileheküljele, ning head külastust ja loodetavasti kohtume siin lehel juba varsti taas!

2 pregleda
 
Komentari

Još nema komentara.
Ostavi komentar, započni diskusiju!

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta