17.01.2011
Värvid!
66, Tapa, Estonija

Värvid

Eelmisel nädalal oli meil värvusõpetuse loeng ja selle ühes osas räägiti meile värvidest ja nende tähendusest ning mis värvi sobib kus kanda. See oli minu jaoks väga huvitav ja sain palju uut teada ning mõtlesin, et miks mitte ka teid sellel teemal harida.


Kollane

Kollane on soe ja tõstab tuju, kuid samas on ka hoiatusvärviks.
Kollast sobib kanda tuju tõstmiseks, hea tujuga, lastega töötamisel, siis kui tähistatakse üksi oma sünnipäeva või kui tahetakse silma torgata. Kollast värvi kandes mõjub sõber veel sõbralikumana. Kollast värvi kandvad inimesed on suured töörügajad ning teenivad hästi, kuid kulutavad veel rohkem.
Kollast värvi ei sobi kanda abielulahutamisel või kui panete paika mingisuguseid reegleid, sest siis ei võeta sind tõsiselt. Samuti, kui soovite pangast laenu saada või viibite ärikohtumistel. Veel ei sobi kollast kanda päikesepaistelises kliimas, sest kõik on seal niigi ere. Ära kunagi kingi võõrale inimesele kollaseid lilli, kingi sellist värvi lilli ainult juhul, kui sa oled kindel, et sellele inimesele meeldivad kollased lilled, sest inimene võib solvuda. Vanasti peeti kollast ka litsivärviks, mis tuli mulle väga suure üllatusena.



Oranž

Oranž on reibas ja lõbus. Vales kontekstis võib jätta labase ja pinnapealse mulje.
Sobib kanda sügise ja kevade tüüpi inimestel. On hea värv, et kui soovid pimedal ajal nähtav olla ja silma torgata, veel annab ta energiat.
Ei tohi kanda ärimaailmas ja kella 5 teega ehk siis Eestis üritustel, mis algavad peale tööaega. Oranži ei soovitata kanda, kui ollakse dieedil, sest see tekitab veel suuremat söögiisu. Samuti paneb see kulutama, sellepärast ei panegi enam imestama, et paljudel poodidel on sisekujunduses kasutatud oranži värvi või on logod seda tooni. Veel ei sobi see värv õhtukleidi valmistamiseks ja kostüümiks.


Punane

Punane on väga domineeriv värv. Punast kandvad inimesed on väga enesekindlad ja omavad oma tugevat oma arvamust. See värv on väga sobilik juhtidele. Veel on punane armastuse ja viha värv. Kui sa soovid välja paista, siis on punane selleks väga sobiv värv. Punane annab ka lühiajaliselt energiat. Sobib kanda ka pidudel, ning jääb meelde, mis alati pole hea.
Punast ei sobi kanda üleväsimuse, stressi ja depressiooni puhul. Samuti võib see esile kutsuda ka haigusi näiteks langetõbi. Punast ei sobi kanda ka siis, kui sa ei ole võimeline ennast ise kaitsma, sest see värv muudab suu justkui näiliselt tugevaks. Veel ei sobi punast kanda töövestlusel, sest siis tundub inimene liiga üleolev, ka koosoleku juhatajal ei sobi punast kanda või koosolekul viibijal, sest kui sa oled koosoleku juht, siis ei julge keegi teine suud lahti teha, sest arvatakse, et neil pole nagunii õigus või siis kui sul on koosolekul seljas punased riided, siis koosolekut pidav inimene alateadlikult märkab ainult sind ning kõigega pöördutakse sinu kui teadja poole. Punast ei sobi kanda ka televisioonis esinedes, sest see ärritab televaatajate silma. Viimaks ei sobi punast kanda ämmale ja äiale külla minnes, sest meestele mõjub punane võluvalt ja äi ei saa sult silmi ning sellele vastukaaluks ämmaga ei saa sul kunagi häid suhteid olema.


Roosa

Esiteks ei tohiks naised kohe kindlasti kogu enda kodu roosaks teha, sest meestel on siis seal ikka väga ebameeldiv olla. Roosa on kõige rahumeelsem värv. Roosat sobib kanda range tööriietuse juures. Pealelõunasele üritusele sobib see samuti ideaalselt. Roosat sobib kanda ka vanematel inimestel. Abielulahutuste puhul paneb roosa riietus mehe heldima, seega naine saab suhtlesiselt lihtsalt oma tahtmise. Samuti on naistel hea hoida näiteks autos roosat kampsunit, sest kui peaks juhtuma, et auto kumm läheb katki ning ise vahetada ei oska, siis kui seisad roosas kampsunis teeääres tormavad kõik mehed sulle appi kummi vahetama. Seega on roosa abituse märgiks.
Roosat tuleks vältida, kui soovite ametiredelil kõrgemale tõusta ning ei jäta ametiasutuses proffesionaalset muljet. Veel ei sobi roosat kanda , kui soovite oma ülemusega palgakõrgendusest rääkida. Kõige sobimatum, on roosas rõivastuses matustele ilmumine. Kuna roosa on võrgutamiseks ja võlumiseks, siis ei sobi roosa ka äriklientidega õhtusöögile minnes, sest eriti välismaallased võtavad seda kui märki, et pärast õhtusööki on teile kahele tuba reserveeritud.

Purpur

Purpurit tuleks kombineerida teiste värvidega näiteks musta ja valgega. Seda sobib kanda muusikutel ja muudel inimestel, kes esinevad laval. Samuti inimestel, kes soovivad olla tähelepanu keskpunktis. Väga sobiv on meestel kanda lillat lipsu ja naistel bleiserit.
Ei sobi kanda kui sul on depressioon ja halb tuju. Veel ei sobi kanda koosoleku juhil ning inimestel, kes ei soovi, et neid märgataks.

Pruun

Pruun on seltskondliku inimese värv. Seda sobib kanda inimestel, kes töötavad uuriva ajakirjanduse alal, sest siis on inimesed avatumad ning võid kergemini vajaliku info kätte saada. Veel sobib kanda äriinimestel. Esimesel korral ämmale ja äiale külla minnes on see värv kõige kindlam valik. Pruune rõivaid kadvale inimesele meeldib kantri muusika, kuid seda värvi rõivaid kandev inimene jätab mulje, et ta on igav.
Pruuni ei sobi kanda siis, kui kohtud sõpradega, kellel on mure ja ta soovib sulle oma mure puistada, see paneb teda veel rohkem kurtma. Veel ei sobi pruuni kanda õhtusöögil, sest see pole peo värv. Samuti ei sobi see värv edevatele inimestele. Uuel töökohal ei soovita seda ka kanda, sest see muudab su märkamatuks. Kui soovite firma üle võtta, siis see värv ärimaailma ei sobi.

Beež

Väga neutraalne värv, kuid samas igav. Sobib kanda inimestel, kes soovivad märkamatuks jääda ning see loob turvalisuse tunde.
Ei sobi kanda pidudel, kuid kui soovid, siis pane juurde tugevamat värvi.

Violetne

Seda värvi peetakse kiriklikuks ja maagiliseks. Sobib kanda ärimaailmas ja televisioonis esinedes. See värv aitab vanale probleemile uut lahendust leida. Meestele alternatiiviks õhtusele üritusele musta asemel. See värv soodustab jõukust ning on hea kollektiivse töö puhul.
Ei sobi kanda, kui oled pankrotti äärel, depressioonis, kindlustus agendil ning kui soovite saada vahetusõpilaseks.

Sinine

Seda peetakse parimaks värviks. See peegeldab võimu. Sinist sobib kanda televisioonis ning inimestel, kes peab säilitama rahu ja korra.
Ei sobi kanda klassikokkutulekutel, reklaamialal töötavatel inimestel, müügiagentide, disaineritel ja inimestel kellel on loov töö.

Roheline

Roheline jätab usaldusväärse mulje. Seda sobib kanda, kui on stress, neutraliseerib ja loob rahuliku meeleolu. Samuti on see väga sobiv ärimaailmas. Väga sobiv on riietuda rohelisse palgaläbirääkimistel ja töövestlusel ning kui lähete kellelegi haiglasse külla.
Rohelist ei sobi kanda, kui soovite kerjata. Võrgutamiseks pole see samuti sobiv värv. Kui soovite pangast laenu saada, et firmat luua, siis sellesse värvi ärge ka riietuge.

Türkiis

Seda sobib kanda kui soovite leevendada emotsionaalset šokki. Samuti ehitab see värv ebameeldivatele ütlustele barjääri ümber. Seda värvi sobib kanda inimestel, kes suudavad enda eest seista. Türkiisi kannavad ka kõrgseltskonna daamid.

Valge

Valget sobib kanda köögis ja kokkadel, haiglas, arstidel, veel sobib mõrsjale ja suviseks pidulikuks ürituseks.
Ei soovita kanda õhtusel ajal ja porises linnas, samuti pulma külalistel ja suusamäel või kui tunnete ennast haigena.

Oeh ma juba mitu päeva olen üritanud seda postitust teha, kuid ennem tahtsin kõik värvid ära kirjutada, aga kuna mul on viimasel ajal nii kiire olnud, siis pole lihtsalt mahti olnud kõiki värve siia toksida, niisiis praegu need, kunagi tulevad ka ülejäänud värvid, kui vähegi aega on. See nv on mul töölt vaba, niiet võimalik, et see aeg tuleb, aga seniks nautige seda:)

16 pregleda
 
Komentari
masha48 17.01.2011

Ossa poiss :-\ Minu lemmikvärvid on olnud alati,lilla,roosa ja helesinine...mis või kes ma siis nüüd olen *SCRATCH* Aga tore ,et meiega jagasid,sain mõnetigi targemaks *OK*

vesiroosike57 vesiroosike57 17.01.2011

Tänu Liana testile saan teilegi jagada neid tarkusi.

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta