"Minevikuta mälestused" poelettidel. Osta, loe, kommenteeri
32, Rapla, Estonija

http://tnp.ee/raamatid=1036 

Algus.

Ja mustal sametisel ööl ma läksin. Astusin linnapiiridest välja. Lihtsalt kõndisin edasi. Veel olid õhtud hämarad. Kuid varsti läheb valgeks, siis kui suvi tuure üles hakkab võtma. Korralikud lapsed on ammu kodus. Magavad teki all, valmistuvad ette uueks suveks, mis paljudel kordub nagu kõik eelnevad suved. "Kuid mina ei ole korralik laps," selline mõte tuiskas läbi pea ja ma sülitasin maha. Kuulsin seljatagant autot lähenemas, Pöörasin ümber ja tõstsin käe. Ära! Ära! Ükskõik kuhu! Lihtsalt ära! Eemale mälestustest ja tavalisest elust. Ma ei taha teada mis juhtub. Ma tahan elada!

Aga auto tuhises mööda. Temal on omad tegemised, mis ei koosne mingi tüdruku pealevõtmisest poole kilomeetri kaugusel linnapiirist. Sõiduk, millele ma nr 39 ketsiga jala abil teeepeenralt ühe kivi järele virutasin oli Volvo. Rohkem ma neist markidest, seeriatest ja muust pasast ei tea. Kõndisin taas edasi, vahepeal seljakotti paremini selga sättides või juukseid näo eest ära tõmmates.

Nii, mis saab küll siis, kui ma 72 tunni möödudes tädi koju Virtsu ei ilmu ja ta mu emale sellest teada annab. Ema helistab nagunii politseisse. Ja kui nad mind viie sekundi jooksul selle pisikese riigi pinnalt ei leia, milline näeb välja otsimiskuulutus? Kas selline nagu krimisaadetes: „161 cm pikkune, õblukese kehaehtusega, värvitud mustade juustega Liisa-Ly lahkus 27 mai ööl kodunt. Seljas olid tal tumesinised rebitud teksad ja seljas must nahktagi. Kaasas võis olla must nahast seljakott. Infot tema kohta ootab Lääne politseiprefektuur telefonil *** või telefonil 110.“ Ma pääseksin telerisse ja Õhtulehe esikaanele, oleneb sellest kui palju huvitavaid asju minu minevikust õnnestuks välja surkida! Jumal tänatud, et mu senine elu on olnud igav nagu laisiklooma uni.

Või siis koostataks selline kuulutus, nagu kadunud koerte otsimisel: „Väike, heleda nahavärvuse ja tumedama karvavärvusega emane elukas kadus ära 27. mai õhtul. Pole teada, kuidas ta kodunt välja pääses. Kadunu kõrvad on augustatud ja neet on ka huules. Kaelas võib silmata hõbedast ketti, mille ripatsiks on Vähi tähtkuju pilt. Reageerib nimele Liisa-Ly. Teada anda telefonil ***. Pilt on 3 aastat vana, kadunu on natuke muutunud.“ Sellisel juhul pääseksin ma vaid tänavapostidele ja esimene vastutulev koer kuseks mu pildi täis. Kumba varianti teie eelistaksite? Mina eelistaksin teist varianti. See on vähemalt pisut ebatavalisem, neid lehekuulutusi ilmub suvel nagunii iga jumala päev.
Jõudsin teelahkemele. Paremale või vasakule, paremale või vasakule, paremale või pahemale?

20 pregleda
 
Komentari

Još nema komentara.
Ostavi komentar, započni diskusiju!

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta