Madala enesehinnanguga inimene ON Loll inimene??
32, Tallinn, Estonija

Enesehinnang on teadupoolest ju peegeldus meie arvamusest iseenda kohta.

Meie mõtteid enese kohta on kujundanud elukogemused. Seega on madal enesehinnang tulenenud negatiivsetest kogemustest(Võimalik, et hoopis puudusid tunnused, mis oleks julgust ja kindlustunnet loonud). Nii ka ettekujutus endast on negatiivne ning kindlustunne on nõrk.

Madal enesehinnang tuleb ju ka kartusest, et nii kui julged öelda midagi head või kiitvat enda kohta, tuleb keegi ja väidab, et see pole nii.

Aga kas saab väita, et seetõttu on inimene kohe loll??

Mis paneb inimesi arvama, et madala enesehinnanguga inimesed on lollid seepärast kohe?

Võibolla peetakse neid lolliks, kuna vaidlevad palju vastu teiste poolt tulevate positiivsetele kommentaaridele?!

Paljud meesterahvad leiavad, et kui nad kiidavad naise välimust ning viimane vastu vaidlema hakkab, siis naine norib komplimente. Muidugi on naisi, kes võibolla sel eesmärgil tõesti end maha teevad(mis on minu arust suhteliselt tobe), aga ei saa ju lahterdada nõnda, et kõik naised nii teeks. On ju võimalik, et naist on nooremas eas palju mõnitatud, maha tehtud ja muud moodi liiga tehtud, et ta oma arvamus enda kohta on nigel ning kõik teised tunduvad tema jaoks palju paremad ja ilusamad. Seeläbi on tal nüüd raskem uskuda positiivseid kommentaare enda kohta...

(Eks ka meestepuhul esine taolisi olukordi)

Ehk muidugi on parem, kui naine hindab meesterahva arvamust vaid tänades ning mitte vastu vaieldes. Siiski on ju igal inimesel õigus oma arvamusele ja selle avalikustamisele.

12 pregleda
 
Komentari
Tauno 29.11.2010

I know how you feel;)

plics plics 08.12.2010

Usun.. :))

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta