13.09.2016
DVA LICA
43, Beograd, Srbija

Zapažanje od pre neki dan nemogu a da nepodelim sa clanovima ovog divnog sajta kojih čini mi se sve više ima normalnih.
Pre neki dan uleteo sam na net i prvi naslov koji mi je iskocio u vestima je bio "pucnjava u Novom Sadu". Lice od 25 godina upucano je u noge sa tri metka i završilo je u bolnicu. Lice je odranije poznato policiji kao problmatično sa mnogo dela (pucnjave,,krađe..iznude...otimanje..npad na policiju itd..) Lice su opisali i kao vođu navijačke grupe iz N.S. A na slici malo nabildovani i namršteni baja sa naravno par tetovaža. Opet sam u čudu kao je moguće da toliko problematično lice odranije poznato organima reda nije iza rešetaka. Šta se i ja čudim pa ovo je zemlja Srbija, ovde je sve moguće. Ima debela leđa naravno i pored svega što je uradio nije na robiji. Imao sam osećaj da kad bi nekog i ubio da bi se izvukao na one fora da je bio neuravnotežen bla bla bla.
Istog dana šetajući Knez Mihajlovom naišao sam na momka godina takođe oko 25. Sedeo je na ulici i svirao gitaru pevajući neku pesmicu. Pokušavao je da prikupi neki novac jer mu je verovatno bio potreban. Nailazi patrola komunalne policije i naravno zaustavlja se i opominje ga da se skloni i da neremti javni red i mir. Čak su tražili i neku dozvolu. Momak se samo nasmejao i počeo polako da se pakuje uz smešak. Dok se pakovao dve žene su mu prišle i ubacile novac u njegov šeširić koji je stajao na ulici. Nastavio sam šetnju. Nakon dva sata kad sam se vraćao ponovo sam naišao na istog momka koji je sada svirao na drugom mestu. Malo sam zastao da oslušnem kakav je tome što radi. Ubacio sam mu i neke novčanice u šeširić. Posmatrajući ga dok je pevao i bio čini mi se bezbrižan, video sam da ponovo nailaze komunalci, i to oni isti od pre koji sat. Pomislih sta će sada biti. Došli su do njega i prekinuli njegovo sviranje. Ponovo su ga opomenuli i tražili ličnu kartu. Nešto su zapisivali i na kraju su ga odvali sa njima. Momak se nije opirao i nije nervirao, bio je opušten.

Eto sam sam hteo da opišem ova dva slučaja pa vi sada povuci paralelu između ove dve osobe i toga kako država reaguje u slučaju jednog a kako u slučaju drugog lica.
Moram sad da bežim inače će da mi zagori pile u rerni.

27 pregleda
 
Komentari
ScoorpIT 14.09.2016

Ako peces pile kao sto pises... jadan ti rucak...

Piraterija 14.09.2016

U Srbiji se nekako nagradjuje ako imas petlju...
Znaci ako imas petlju da prodajes voce i povrce na divljaka, eto ti posla, ako ne, nista od posla...
Ako imas petlje da prodajes CD, onda ti dodje neko kome ubacis koliko kaze i eto ti biznisa ili cak postanes uvoznik (NT soft npr ili drugi provajderi diskova i igara).

Sto se tice kneza, tu se do juna izdaju dozvole prilicno lako, tj dodjes pokazes i dobijes dozvolu za prosenje.
Ali sto se tice biznisa , e tu je sasvim druga prica 2 mil dinara samo za godisnju dozvolu... pa ti vidi zasto onih 4or sto prodaju cd imaju dva javljaca, jednog uterivaca u ulaz u blizini i jednog prodavca...
Ili ona bugarka sto drzi sta vec drzi...

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta