Kako današnji klinci prepričavaju lektiru :))
43, Doboj, Bosna i Hercegovina

NEČISTA KRV

Tipa ožene starijom ribom. On provali da je njegov ćale ziguje, što ga totalno sjebe. Cela knjiga je seks, samo tako.


ANA KARENJINA
A koji je racku Ani Karenjini da se baci pod voz, budala jedna?! Ana Karenjina je neka žešće dobra riba, ali udata za matorca duplo starijeg od sebe. Pošto njemu nije mogao da se digne, ona se smorila, pa na nekoj žurci upozna mladog, zgodnog frajera i počnu da se viđaju. Međutim, ona upadne u trip sama sa sobom da to kao nije u redu, iako se ceo grad kara međusobno samo tako, i na kraju padne u bedak i rokne se, a ovaj njen švaler crk'o od muke i ode na front, pa i on pogine. Za to vreme neki tamo mamlaz muva neku ribu, al' tip je smotan, pa na soma strana žvaće, nešto kenja i na kraju knjige je zaprosi...


KOŠTANA

Koštana je igračica u diskoteci i žešća riba, a na nju se naložio neki buržuj i hoće da je ženi, a ona neće. Frka joj je da neće moći da zakevi, i da bleji po gradu, jer je njegova porodica neka ozbiljna... Celu knjigu kuka neki matorac, kenja nešto o svojoj mladosti i smara sve ostale, a knjiga je žesće nerazumljiva jer je na vranjanskom jeziku.

DUNDO MAROJE

E, ortak, za ovo ti treba rečnik da bi skapirao jer je na nekom jeziku iz Dubrovnika.
Taj Maroje je neki bogat trgovac, ali stipsa, a sin mu gradski blejač. Pošalje on sina u Veneciju da kao razvije biznis, dao mu kintu i robu, a on tamo juri ribe i kreše neku kurvu, koja mu je izvukla sve pare. Starac pođe za njim, hoće da ga vrati nazad, pa sin smisli foru da izvuče pare od te svoje ženske i da pokaže ćaletu da je napravio biznis...
Ne zna se dalje šta je bilo, jer je neko iscepao kraj knjige.


GORSKI VIJENAC

Turci opkolili Crnogorce, pa se ovi uzentali i sakrili, a njihov vođa,neki vladika, kuka da se vrate, jer on ne zna šta će sam protiv Turaka. Tu ih kao loži nekim hrabrim tekstovima, priča o guslama, i junaštvu, pošto su Crnogorci žešce utripovani da su junačine, a u stvari su pičketine. Pošto im je vladika obećao da ce svi biti baje u svojoj ekipi ako pobede Turke i da će da im da dobru kintu, odjedanput se tu stvore neke junačine koji imaju pušku koja pogađa na sto metara, pa odu u bitku i naravno (a kako bi Crnogorci drugačije) sjebu Turke.


SEOBE
Radi se o Srbima vojnim gastosima koji traže autonomiju, nešto k’o Čanak. Međutim, Švabe zabole racku za njih, već ih samo iskorištavaju za sitne repa, baushtel i rad na crno. Ovima dokurči i zapale za Rusiju. Tu se međusobno popičkaju na "shud aj stej or shud aj gou" foru. Neki odu, neki ostanu, a Rusi ih kao i Švabe ispale za šljaku i papire.
Uglavnom, ljudi najebali do bola.


PROKLETA AVLIJA

Turski zatvor, k’o u „Ponoćnom ekspresu“. Upravnik zatvora, žešće zajeban lik, sve ih kara, svima im se najebava keve. Dva tipa, od kojih jedan đankoza a drugi pop, šilje patku celu knjigu oko nekog Pekmez-Sultana (ili džem,marmelada, jebem li ga), i posmatraju prolaznost života s bočne strane. Đankoza očito odvaljen k’o stoka a za popa se ne zna.
Knjiga je kratka tako da nije baš najpodesnija za potpalu, ali bi bila idealna kao podupirač za frižider ili šporet.

23 pregleda
 
Komentari

Još nema komentara.
Ostavi komentar, započni diskusiju!

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta