мало сурове истине
48, Belgrade, Srbija

Поводом одиграног 138. вечитог дербија и свих дешавања на њему ФК Црвена звезда издаје следеће

С А О П Ш Т Е Њ Е: 

ФК Црвена звезда је на дербију одиграном 8. маја 2010. године покрадена од стране главног судије Бошка Јованетића из Ужица. Одлуке овог судије директно су утицале на резултат утакмице због чега смо данас (9. маја) упутили жалбу на суђење Заједници суперлигаша. Уз жалбу смо приложили доказе.

Арбитражна комисија ће прегледом доказа, уколико буде објективна и не буде радила под притиском, имати веома лак посао да утврди судијску крађу. Рецимо, без проблема, ће установити да судија Јованетић није свирао два пенала при резултату 0-0 и то у 65. минуту над Кадуом и у 68. минуту над Лазетићем и тако одлучио победника утакмице. Поред ове две ситуације утврдили смо још девет грешака судија у којима смо оштећени. Довољно је поменути 1. минут када играч Партизана Крстајић није добио црвени картон за нокаут над Лазетићем без лопте и ван игре или 22. минут када је помоћник Радојичић (који је случајно или не запослен у ФСС-у!?) сигнализарао офсјад и тако омео нашег играча Лекића да постигне гол иако недозвољене позиције није било. Или 70. минут када су судије омогућиле играчима Партизана Мореири и Клеу да се нађу у гол шанси јер нису свирале очигледан офсајд. Доказе о судијској крађи које смо упутили Арбитражној комисији одлучили смо да учинимо доступним јавности и објавимо их на званичној wеб презентацији нашег клуба. Тако ће народ моћи да види како се Звезда пљачка. У свакој другој фудбалској организацији, после оваквог скандала, судија би био кажњен, а утакмица поновљена.

Нећемо да говоримо да нам није омогућено да утакмицу са Партизаном играмо данас, у недељу 9. маја. Наши играчи су од доделе медаља за победу у Купу до изласка на терен на дерби имали нешто више од 60 сати за одмор!? Срамотно је да ником из Савеза није пало напамет да интервенише и да утиче на домаћине да се утакмица одигра дан касније како би била регуларнија. Нећемо да говоримо о томе како су челници Црвене звезде намерно стављени у ложе према јужној трибини испод ватрених навијача Партизана како би се изазвали инциденти током утакмице, нећемо да говоримо о томе да ниједна карта за северну трибину није продата на стадиону Звезде док су карте за јужну трибину, за дерби на коме смо били домаћини, најнормалније продаване на стадиону Партизана. О разгласу који је био постављен испред навијача Звезде са кога је пуштано навијање навијача Партизана да и не причамо. Као да је неко желео да јуче буде инцидената.

Живот се не завршава јучерашњом утакмицом и потрудићемо се да нашим јучерашњим домаћинима узвратимо гостопримство на исти начин наредне сезоне.

Судија Бошко Јованетић из Ужица као и судија Дејан Сантрач из Вршца који нас је покрао на утакмици са Јавором само су пуки извршиоци. ФК Црвена звезда жели да јасно нагласи да јој је титула првака државе у овој сезони отета од стране председника Фудбалског савеза Србије Томислава Караџића. Зато су се Јованетић јуче и Сантрач пре неколико недеља осећали сигурним да могу брутално да покраду Звезду. Уосталом, јуче у централној ложи Партизановог стадиона седео је посматрач суђења и пре завршетка утакмице цинично изјавио да ће судији „Јованетићу дати оцену 8,4 а да би добио 8.6 да је искључио неког звездиног фудбалера“!? Да ли треба да кажемо управо овог посматрача Караџић покушава да постави за новог комесара за суђење!? Зашто да не, заслужио је!

Томислав Караџић је себи дозволио да 5. маја не преда пехар играчима Црвене звезде после освајања Лав купа Србије!? Тако је постао први председник Савеза у историји који није предао победнички пехар и који није присуствовао церемонији уручења. Да ли је Фудбалски савез Србије приватна фирма Томислава Караџића или национална институција па да самостално одлучује ко сме да освоји Куп или првенство? Да ли ти то значи да за Караџића постоје фудбалери првог и другог реда? Скандал са предајом пехара и јучерашња брутална крађа на дербију само су показали како Томислав Караџић намерава да уреди фудбалско првенство Србије наредних година. Његова намера је да Фудбалски савез током маја укине Заједницу суперлигаша и да преузме све ингеренције око вођења такмичења. Тако би садашњи неформални утицај на такмичење и суђење претворио у формални. Тако би се легализовали притисци. Црвена звезда ће се жестоко супроставити оваквој намери Караџића који на тај начин жели да убије српски фудбал и створи првенство у коме се унапред зна ко је првак.

Црвена звезда је поносна како је одиграла ово првенство. После једне од најтежих година у историји клуба подигли смо се из пепела. Борили смо се сами и водили 24. кола док нам титула није отета. Нисмо играли „пријатељске“ утакмице и нико нам се није склањао са терена. Сваки наш противник је у утакмици против нас оставио последњи атом снаге на терену. Поносимо се тиме. Нису тако играли сви.

Жалосно је да ни четири дана после јавне изјаве бившег тренера Металца Ненада Миловановића да је председник Металца који је уједно функционер Партизана и Фудбалског савеза Србије тражио од њега да неки играчи Металца не играју против Партизана - никоме не пада напамет да испита ове твдње!? Као и Милованићеву тврдњу да су играчи Металца после победе над Црвеном звездом премирани у кешу од стране Партизана.

Црвена звезда је поносна на све што је учинила ове сезоне за себе и српски фудбал. Клуб је стао на ноге, освојили смо један трофеј и бруталном крађом смо спречени да узмемо други. Вратили смо публику на стадионе и гледанији смо од читаве лиге заједно. Радимо поштено, боримо се за свој клуб и највише смо учинили на развоју српског фудбала ове године уз репрезентацију у којој игра, да подсетимо, осам бивших звездиних играча.
Позивамо све звездаше да остану чврсто уз клуб. Чека нас паклено лето у коме ћемо се још боље спремити за наредну сезону. Радићемо још више на организацији клуба, на појачању играчког кадра, на бољој вези наших присталица са клубом и трудити се да Звезду и Србију достојно репрезентујемо у европском такмичењу које ћемо да играмо. Ако их није срамота нека се диче „Караџићевом титулом“ која је узета на основу „Јованетићеве крађе“. Ту титулу никада нећемо признати као што наша земља не признаје насилно отимање Косова и Метохије. Наша борба са лоповима и мафијашима у српском фудбалу биће још жешћа. Настави
ћемо да представљамо Србију на најбољи могући начин, јер Звезда је Србија.
 

55 pregleda
 
Komentari
Sta-Misa 11.05.2010

ZAŠTO SE SEKIRATE BRE DUKI ?????????????
OD SLEDEĆE SEZONE DERBI SE IGRAJU NA MARAKANI I NA TELEPOTIK CENTRU-BOGU IZA NOGU- VOJSKA IM UZIMA STADIJJJJJJJON I ONDA ĆE DA SAMI SEBI POPUŠE I SLAVE TOLETA.
ON NAS JEAVA A NJIH KOPA BAŠ, BAŠ A KOLKO SU TUPAVI I NE SHVAĆAJU NIŠTAAAAA!!
JEBEŠ SVE SPASIĆE, JOVANETIĆE I OSTALE SITNE TOLETOVE DUPEUVLAKAČKE I PODGUZNE MUVE-ZVEZDA JE BILA I BIĆE INSTITUCIJA ZA USTAŠKI KLUB- KOJI TITO DIREKTIVOM PREMESTI IZ ZAGREBA U BEOGRAD.!!!!!!!!!!!!
I NA KRAJU- MOŽDA OD DERBIJA NIŠTA'MOŽDA STADION UZME VOJSKA SRBIJE A GROBARE VRATE U ZAGREB!!!

Душан Мартић Душан Мартић 12.05.2010

и треба да их врате 8-)

Sta-Misa 11.05.2010

Partizanu zabranjeno raspolaganje stadionom


Ministarstvo odbrane potvrdilo da je nasledilo spor oko vlasništva nad bivšim stadionom JNA, a sud doneo privremenu meru.
List „Danas” prenosi da je Ministarstvo odbrane Srbije pokrenulo sudski postupak za vraćanje Partizanovog stadiona u svoj posed.

U Ministarstvu odbrane potvrdili su da postoji sudski spor sa Partizanom oko vlasništva nad stadionom, ali naglašavaju da je reč o nasleđenom sporu koji je pokrenut još 1995. godine.

Nekadašnji Stadion JNA svojevremeno je, odlukama visokih državnih organa, prebačen u vlasništvo Partizana, što Ministarstvo nastoji da ospori kao nelegalnu i nelegitimnu odluku.

Izvor lista navodi da sudski postupak već ima prve posledice - Partizan je pre petnaestak dana obavešten da je sud doneo privremenu meru zabrane raspolaganja imovinom tog kluba, odnosno zabranu prodaje nepokretnosti ili promene njihove namene.

Krugovi bliski Partizanu navode da je postupak koji je pokrenulo Ministarstvo „udar na Partizan” koji može imati dalekosežne posledice.

Odluka o tome da se nepokretnosti u vlasništvu Saveznog sekretarijata za narodnu odbranu ustupe bez naknade doneta je 1990. godine, u vreme kada je savezni sekretar za narodnu odbranu bio general Veljko Kadijević, kažu u Ministartsvu odbrane.

Душан Мартић Душан Мартић 12.05.2010

*BYE* глодарчићи

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta