ISTINI TREBA GLEDATI U OČI...!
65, Novo Mesto, Slovenija

Ljudi koji su iskreni,otvoreni kažu u lice ono što osječaju imisle...nisu prihvačeni i posebno dragi onima iz "mase"večinom budu na meti ogovaranja te ih se gleda sa podsmijehom. No ja smatram da nema ništa lijepše i čistije biti onakav kakav jesi. Pravi prijatelji če te voljeti baš takvog i neče se ljutiti kada mu ukazeš na nešto što ne valja. Prihvatiti če tvoj savijet ili kritiku..oni koji se klanjaju vražjim krilom oni koji glume "velike"ljude samo da bi im se laskalo i klicalo kada prođu...oni koji sebe smatraju višim od mene,tebe,njega...one za koje si ti kamenčič pored puta. Neka i dalje žive u zabludi.Svima nama jednako pripada ovaj komadič zemje i svi smo mi jednaki obični maleni ljudi. I svi čemo jednoga dana istim putem, ne u istu rupu...več u istu dubinu..prekriveni travom i pokojim cvijetom...usnuti zauvjek. To je jedina prava istinita stvar na ovome svijetu i pravda za sva ovozemaljska biča ma kakva god da su.

46 pregleda
 
Komentari
Piraterija 30.03.2018

Vidis pravi prijatelj nekad ne kaze ono sto misli, jer bi to bio udarac.Ali nadje nacin.
Ja radi preventive napravim tri ili cetiri lika...
To znaci da svaka osoba zna da ako treba nesto da kazem sto boli, ili sto je pragmaticno a nije moj stav, onda upotrebim neki glumacki lik, pri cemu je to vec oprobano i poznato..

Tada po izboru mog lika koji treba da mu nesto saopsti , osoba zna da li zeli ili ne zeli to da dobije odmah ili uopste...

nema 02.04.2018

*HI*

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta