II KREATIVNOST ORGANIZMA
89, Beograd, Srbija

 Telo je kreativno i poseduje opštu telesnu i umnu sposobnost. Ova elektromagnetska svojstva daju telu snagu, održavaju ga vitalnim i ponašaju se kao kolektori energije i kreatori su elektromaterijalizacije.Telo je komponovano od samosvesnih organizacija svesti u kojima postoji stalni protok i razmena informacija. Osnovna informacija je iskustvo i fizički događaji ne mogu drugačije postojati.

Fizička konstitucija tela sledi ubeđenja, kao i sva čula koja verno oslikavaju ubeđenja koja upravljaju telesnim aktivnostima. Telo se ponaša onako, kako se formiraju ubeđenja, koja su neodvojiva od tela.Ubeđenja o realnosti formiraju doživljaje u kojem je fizički telesni život uslovljen čulnim osećanjem.

Ljudski organizam funkcioniše na veoma jednostavnom energetskom principu emitovanja i primanje energije. Čvrsto tkivo na atomskom nivou predstavlja bezgranična međuzavisna biološka polja energija, mnoštva ćelija sačinjenih od grupa hemijskih supstanci, koje su jednostavno zbir atoma. Prema tome, fizička konstiticija tela je rezultat konfiguracije molekularne strukture. Sama fizička struktura u svom delu tela sadrži sve neophodnosti da se celokupno iskustvo memorira bioelektričnim putem unutar ćelija, čiji se efekti doživljavaju putem mozga i drugih struktura tela. Elektromagnetski talasi pokreću električne naboje, podstiču i menjaju unutrašnje ćelijske aktivnosti, reaktiviraju hormonske i hemijske poruke telu u vidu elektromagnetskih odnosa, utičući tako na fizičku realnost. Fizički događaji neprestano menjaju elektrohemijsku ravnotežu i druge strukture u telu na bazi elektromagmetskog potencijala.
Reakcije tela se izvode prevođenjem spoljašnjih stimulansa u unutrašnje strukture. Unutrašnje prevođenje se odvija simultano, unutrašnja percepcija aktivira onu spoljašnju i obratno.

Mozak je gnezdo elektromagnetskih odnosa, koji sa telesnim vezama organizuje unutrašnju aktivnost, prati rad svih mišića, rad nerava, organa, ćelija, molekula i atoma, dok manipuliše telom.

Um je fizički upravljač naših aktivnosti i povezan je s mozgom i fizičkim telom.

Svest je vezana za materiju i svako njeno iskustvo se fizički materijalizuje preko te veze. Supstance u strukturi molekula do najosnovnijih subatomskih čestica u stanju su neprekidne vibracije.Ćelija je puna polja energija koja stalno vibriraju u smislu mikro energija i ona je neprekidno emituju.

Misli kreira čovek. One imaju elektromagnetsku realnost, pokreću se hemijski i putuju kroz univerzalno telo, utiču na njega i deo su telesne unutrašnje strukture. Misli kreiraju stvarnost i prevode očekivanja u fizički oblik. Preko misli neprekidno upravljamo telesnim izražavanjem. Misli se prevode na unutrašnje zvuke, emocije ispunjavaju obrasce svetlošću. Unutrašnji zvuk je definisan kada poruka skoči sa nervnog završetka. Svetlo i zvuk tela kombinuju mentalnu formu fizičke vizije.

Iskustvo je svet fizičke materije, a uzajamne veze sa drugim iskustvima se ostvaraju preko sopstvenih misli, stavova i emocija. Iskustvom upravljamo sami iz tačke delovanja sadašnjosti, u kojoj ubeđenja direktno utiču na telo i fizički svet u njemu. Iskustvo u spoljašnjem svetu je materijalizacija ubeđenja.

Ubeđenje je deo unutrašnje vizije koje se stapaju sa iskustvom, pri čemi misli daju opštu sliku realnosti koja se fizički doživljava. Telo reaguje na spoljašne stimulanse i unutrašnje zvuke u koje su prevedeni fizički zvuci. Aktivnost ćelija dovodi do unutrašnjeg zvuka, a elektromagnetska svojstva i unutrašnji zvučni obrasci formiraju svetlost.

Psiha je ujedinjena sa telom, obogaćuje čulne doživljaje, omogućava da sebe izrazimo kroz telo. U psihičkom životu psiha je obložena hemikalijama, čime stiče elektromagnetska svojstva kao i energija.

Telo, um i psiha deluju zajednički. Emocije, kao i misli imaju elektromagnetsku stvarnost i utiču na hemijske reakcije. Postoji uska povezanost između osećanja, misli i moždanih sposobnosti.


Zaključak:

Kreativne sposobnosti organizma proizilaze iz spoljašnjih uticaja i energetske kreativnosti unutrašnjih struktura, polariteta, tvorevina... koji omogućavaju transformaciju organizma na energetskom, elektroenergetskom i biološkom obrascu.
Iz napred iznetog, još je više vidljivo, koliko pravilna ishrana, treba po kvalitetu da odgovara svojim sastojcima, da bi svi životni obrasci mogli zadovoljiti potrebe organizma.


Naravoučenije!

Ne jedemo što smo gladni, nego da svakodnevnim unosom hrane, omogućimo opstanak života našeg tela.

6 pregleda
 
Komentari

Još nema komentara.
Ostavi komentar, započni diskusiju!

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta