TELESNO ISCELJENJE ORGANIZMA (3)
89, Beograd, Srbija

Isceljenje je sposobnost prihvatanja osnovnih činjenica da je telo materija struktura unutrašnjih kvaliteta, koji joj daju vitalnost i mogućnost uticaja na tu materiju, aktiviranjem kreativnih sposobnosti organizma.

 


Organizam poseduje vlastitu opštu isceliteljsku sposobnost, on ima ugrađene prirodne zaštitne mehanizme i sopstvenu zaštitnu energiju. U telu i mozgu postoji prirodni sistem povratnih veza, koji funkcioniše na osnovu obrasca ravnoteža. Organizam se kroz model tela u transformaciji ćelija i psihe izražava biološki i duhovno. Fiziička konstitucija tela sledi ubeđenja, kao i sva čula, koja verno oslikavaju ubeđenja, koja upravljaju telesnim aktivnostima. Organizam funkcioniše na vrlo jednostavnom energetskom principu emitovanja i primanja energije.

Zdravlje je prirodno stanje organizma kroz koje se izražava energija. Zdravlje i bolest su dokazi telesnog napora da se očuva stabilnost organizma. Sam život po sebi je dokaz zdravlja, povezanosti psihe i tela kroz neurološke strukture, fizička, psihička i mentalna postojanja.

Fizičko iskustvo raste iz unutrašnje stvarnosti. Ono se stalno menja i tako stvara lični kontekst života, pri čemu postoji formalan psihološki poredak. Iskustvo se grupiše u okviru tih poredaka i služi za obradu mentalnih događaja, onako, kako ih mi doživljavamo. Iskustvo u spoljašnjem svetu je materijalizacija ubeđenja.

Telo (soma) je celina strukture materijalnih delova od oko 60 biliona ćelija nosilaca naslednih osobina, koje se nalaze u uzajamnom odnosu i svakom fizičom telu daju materiju, oblik i lik. Telo je posrednik fizioloških, psiholoških, mentalnih i duhovnih funkcija koje međusobno delujeu i održavaju integritet organizma. Fizički, telo sledi Prirodu, ono je svesno činjenica rođenja, stalnog obnavljanja i smrti. Telo ima celokupnost stanja, sopstveni integritet. Ono je komponovano od samosvesnih organizacija svesti u kojima postoji stalni protok i razmena informacija. Osnovna informacija je iskustvo i fizički događaji ne mogu drugačije postojati. Telo neprestano preko kože i organa ćelijskim putem sakuplja informacije o promenama i zbivanjima unutar organizma. Telo se ponaša onako, kako su formirana ubeđenja koja su neodvojima od tela. Ubeđenja i realnost formiraju doživljaje u kojem je fizički telesni život strogo uslovljen čulnim osećanjem. Čvrsto tkivo na atomskom nivou predstavlja bezgranična međusobna biopolja energija, mnoštva ćelija sačinjenih od grupa hemijskih supstanci, koje su jednostavno zbit atoma. Prema tome, fizička konstitucija tela, rezultat je konfiguracije molekularne strukture.

Fizička struktura u svom modelu tela sadrži sve neophodnosti da se celokupno iskustvo memorira bioelektričnim putem unutar ćelija, čiji se efekti doživljavaju putem mozga i drugih struktura tela. Elektromagnetski talasi pokreću električne naboje, podstiču i menjanju unutrašnje ćelijske aktivnosti, reaktiviraju hormonske i hemijske poruke telu u vidu elektromagnetskih odnosa, utičući tako na fizičku realnost.

Ćelijska aktivnost ima za posledicu duboke elektrofiziološke, fiziološke, elektromagnetske i biohemijske promene. U svakoj ćeliji postoji nekoliko hiljada različitih molekula enzima, važnih za njenu izgradnju, aktivnost i održavanje. Svaka ćelija tela u odnosu na strukturu i namenu ima vlastitu memoriju, svoje mesto u strukturi tala, telesnom prostoru, granicama i vremenu. Ćelija je puna energetskih polja koja neprekidno vibriraju i emituju.

Svest se na memoriju ćelija fizički oslanja i zavise jedna od druge. Svest je vezana za materiju i svako njeno iskustvo se fizički materijalizuje preko te veze.

Život svakom organizmu omogućavaju nervni sistem, sistem za razmenu materija, endokrinološki sistem, reprodukcioni sistem, mehanizmi za unutrašnju regulaciju tempoerature, osnovne nagone i osećaje, imunološki, humoralni i energetski sistem.

Um je fizički upravljač naših aktivnosti i nerazdvojivo je povezan sa mozgom i fizičkim telom.

Misli imaju elektromagnetsku realnost, pokreću se hemijski i putuju kroz uiverzalno telo, utičići na njega i telesne unutrašnje strukture. Misli kreiraju stvarnost i prevode očekivanja u fizički oblik, te na taj način neprekidno upravljamo telesnim izražavanjem.

Mozak je gnezdno, centar zbivanja elektromagnetskih odnosa. Svaki od atoma i molekula koji sačinjavaju telesnu strukturu, imaju svoju strukturu i obrasce kreativnosti u unutrašnjim zvučnim, svetlosnim i elektromagnetskim svojstvima.

Čovek stvara iskustvo, on je kreator i tvorac misli. Telo, um i psiha deluju zajednički. Postoji uska povezanost između osećanja, misli i moždanih sposobnosti


Zaključak: svi pomenuti obrasci daju snagu i vitalnost fizičkom telu. Međusobno se ispunjavaju, prevode, stapaju dajući opštu sliku realnosti koja se fizički doživljava. Reakcije tela se izvode prevođenjem spoljašnjih stimulansa (masažom) u unutrašnje strukture, gde se prevođenje odvija simultano, unutrašnja percepcija aktiva onu spoljašnju i obratno.


19 pregleda
 
Komentari
Franjopo 08.01.2009

POŠTOVANI KORISNICI BLOGA,

MOLIM VAS, DA PRILIKOM POSETE BLOGA
KOZMETIČKA MASAŽA
I PREGLEDA NJEGOVOG SADRŽAJA,
DATE KOMENTAR I OCENU.

UNAPRED ZAHVALAN, FRANJOPO.

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta