Bajka o Crvenkapici xD
33, Bor, Srbija

Bajka o Crvenkapici

Bila jednom jedna devojcica i zvala se Crvenkapica.. Bila je mlada, lepa i glupa.. i to narocito ovo trece, jer mladost je prolazna, lepota je relativna, a samo je glupost vecita.. Kako je lepo biti glup, rece glista i pade na trup.. Sirota je devojcica bila toliko monumentalno zaostala da je mislila da se plucnom maramicom brise nos,da se deca prave od 3 kile mesa iz kasapnice, a da su rode sluzbenice u porodilistima.. Mislila je da turci zavijaju calme, zato sto ih boli glava, da brodovi plove samo zato sto ih niko nije probusio, da fabrikama trebaju sirovine samo zato, sto se namnozilo intelektualaca, pa im sirovine trebaju zbog proseka. Mislila je da je silovanje kad neko insistira da pijes riblje ulje, da su ptice letacko osoblje, a da je slepo kucanje, kad izbijes oko pa sednes da kucas.. Mislila ona tako, mislila, i posto nije mogla non stop da misli, u jednom trenutku prestala da misli. I u toj pauzi misljenja iznenada resi da poseti svoju staru baku koja je zivela usred guste, mracne i do zla boga ekspolatisane sume.. (Posto sam pesnicki raspolozen, bajka se dalje nastavlja u stihu..) Crvenkapa posla kod babe, pa naletela na vuka, ali je spasena od Alibabe, a zatim je silovalo cetrdeset hajduka.. Posto su se poneli prema njoj kao prema ulicarki, kao prema barabi, sve ih je redom tuzila Alibabi, a Alibaba, misleci da crvenkapa laze, sledece carobne reci kaze: Otvori se sezame, ova mala zeza me! Crvenkapa zapreti da ce o svemu da obavesti stanpu, kad od nekud nalete Aladin i uvali joj carobnu lampu. Posto za lapme imase njuha utvrdi da ista nema duha, jer stvarno bez ikakvog vica koj' ce joj djavo lampa falsarica. Iduci dalje, pored brezuljka srete Snezanu i jednog patuljka. Snezana s laznom kosom iz Beca, u licu bledja cak i od kreca, patuljak pod glavu metuo pecurku, spominje nesto pice i zurku. A Crvenkapu ne drzi mesto, pa pita malog:
-Gde su ti resto??
-Ako mislis na ostalih 6 drugara - prozbori patuljak ko utvara - osim ove zenske mlade, svi su mortus, kao klade. Napi nas sinoc maceha njena, pa sam ti pijan kao dva klena. Tretiracu te sestro, ko pravu laficu, ako mi skuvas gorku kaficu..
-Nosi se tamo, pijana stoko, neka te trezni ko te uroko. Ja svoja posla moram da gledam, i da je imam, bas ti je ne dam. Pijanstvo vise nije u modi, nemoj da sikas kada ti skodi. Ja imam brate, jednoga decka, trezven je, bistar, krupan ko mecka.. Ima vrlinu sto nema svako, niko ga ne moze napiti lako. I u picu ima mere, pije dok se ne usere..
To rece i krenu u sumu gustu, dok mali sanja kaficu pustu, i dodje babi zahvaljujuci lovcu, koji od vuka napravi ovcu..

http://www.youtube.com/watch?v=GVkM2lVF-rA&feature=results_video&playnext=1&list=PL203A55C91E65F4EC

25 pregleda
 
Komentari

Još nema komentara.
Ostavi komentar, započni diskusiju!

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta