KAKO TO NEKI RADE
55, Beograd, Srbija

..............."Данас када нам лажне демократе прете "Европа или изолација" решили смо да дамо јасан одговор: ми смо Европа, старија и вреднија од Европске уније, Европа хришћанска, поносна и слободна. Европској унији кажемо: НЕ, ХВАЛА! Србија данас ужива поштовање и дивљење велике већине света, упркос притиску западних сила да тако не буде. Нећемо Европску унију као "Великог брата", већ као пријатељску суседну земљу која ће поштовати целовитост наше територије. Нудимо ЕУ много више пријатељства и добросуседства него него што својим последњим потезима заслужује. Не можемо пристати на Унију чији је комесар за безбедност Хавијер Солана непосредно одговоран за смрт Милице Ракић, Бојане Тошовић и друге недужне српске деце, ми преко њихових гробова у Европску унију не можемо и нећемо. Испред наше Скупштине, 17. марта у 12 сати и 44 минута, достојанствено и мирно показаћемо да нисмо заборавили и нећемо заборавити срушене цркве и манастире и убијене цивиле, да Косово и Метохија, света и најсветија српска земља није на продају! Не бежимо од одговорности за целовитост отаџбине, већ тај захтев схватамо као обавезу сваког грађанина Србије. Шаљемо од срца велику и потпуну подршку нашој браћи на Космету, која су диван пример храбрости и отпора окупацији, са вама смо увек! Са Косовом и Метохијом чека нас тешка, али узвишена будућност, без Косова и Метохије губимо прошлост и будућност, зарад срамоте и лажних обећања. Изражавамо срдачну захвалност нашој браћи Русима и бројним другим народима света за велику помоћ и подршку. Будимо јединствени и истрајни!

Отаџбински сабор је почео звуком Хиландарских звона у 12 сати и 44 минута. Настављено је химном Србије и затим химном Русије што је изазвало одушевљење присутних и паљење бакљи. Прочитан је проглас који је позивао на скуп, затим су се присутнима обратили представници Свесловенског књижевног друштва који су на себи својствен начин дали осврт на тренутну ситуацију уз примере из историје и књижевности. Реч је затим узео професор Правног факултета др Оливер Антић, а након њега је стихове песме «На Газиместану» Милана Ракића надахнуто изговорио Никола, певач групе 357. Прочитана је Мартовска декларација која је потом предата Скупштини Србије. Представници удужења НАШИ из Русије су били на протесту.

Упутили смо се затим улицом Краља Милана ка Храму Светог Саве где су свештеници одржали парастос за пострадале на Косову и Метохији. Обнова завета је запечаћена."

attach10.jpg

15 pregleda
 
Komentari

Još nema komentara.
Ostavi komentar, započni diskusiju!

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta