maleckatariba blog

maleckatariba
35, Washington, SAD

Maybe sometimes you lose that he is glad and feels abandoned. Alone, all alone.

Maybe sometimes disappointed in the people around him (even yourself) and like a bird without a nest finds shelter under someone else's roof,
Maybe sometimes, but the bar again will certainly stand someone in front of you, someone besides you will not be able so to spend, looking over their shoulders.
Bar again, surely you realize you love someone deeply.


На неа се потпира срцето на нејзиниот маж... му прави добро, а не зло, во целиот свој живот.Својата уста ја отвара мудро и на јазикот и е науката блажена. Внимава на однесувањето на своите чеда, и лебот во

мрзеливост не го јаде. Синовите нејзини се подигнуваат и ја благословуваат; мажот нејзин исто така ја фали, зборувајќи: Многу жени биле вредни; но ти ги надминуваш сите. Оној кој добил таква жена, нашол добро и добил љубов од Господа.


Не сфаќам како мајки со по две-три деца сами издржуваат здраво право семејство, ги школкуваат ги воспитуваат , работат и наоѓаат време да се дружат. .
Маживе/ жениве сеа не можат да одржат една врска од неколку месеци. Немале време, многу обврски, па тешко било, не се издржувало. До градов било, па не е до него, до луѓето било, до друштвото, па не е до нив.
До условите е (кола , куќа, пари) па не е до нив..
До времето е, слушам муабети тешко време дошло хаха..

Алоооо до паметот ни е на сите, до паметот!!!!


Mozes da gi zatvoris ocite pred ona sto ne sakas da go vidis, da gi zatnes svoite usi koga ne sakas nesto da slusnes, da go promenis svojot cekor koga ne sakas da se dvizis po odredena pateka, no NIKOGAS, NIKOGAS nema da mozes da go zatvoris svoeto srce za ona sto ne sakas da go cuvstvuvas. Ednostavno slusaj go sepotot na srceto i toa ke ti ja pokaze vistinskata gletka, ke go proizvede najubaviot zvuk i ke te odvede na vistinskata pateka. No sekogas vnimavaj slusajki go toj sepot da ne bides povreden!


...Си правел добро - не ти признавале.. си сакал - те презирале....си помагал - те газеле...си бил искрен - те омаловажувале...Си правел СЕ за да не го изгубиш она што со толку труд си успеал да го стекниш - не им било доволно...Си го жртвувал животот - за луѓе кои ни малку не го заслужувале тоа....Луѓе без СРЦЕ....Да имале срце барем малце би ги трогнало она што си го направил за нив...Но ако... јас сватив....велат од грешките се учи..а јас ја научив мојата...во животот човекот секогаш греши..или сакаш повеќе или помалку....сепак..не омаловажувај и не повредувај....само ПАМТИ...а животот сам ќе му…


Сите се исти рече другарка ми. На почетокот се викаат Ромео.

Не не, реков. Овој не е. Премногу е добар.

-Од тоа премногу се плашам Кикки . Што ако тоа премногу, на крајот значи премалку?

Не. Цврсто стојам на тоа дека ова е човекот што го сакам до мене.

-Помина еден период. Поминаа сите искршени чаши, солзи и испиени вина.
песни, пораки,јавувања и шетања. Те сакам, ме сакаш, ти реков ми рече.
и сега? Сите се исти. Така беше? Ох, не. Нема да речам така.
Иако во овој случај така требаше. ќе речам, сите имаат свои маани.
Сите се навидум исти, а многу различни.
Среќна си ако наидеш…


Не суди за луѓето според нивниот изглед, не суди за луѓето според нивните пари,
не ги навредувај луѓето дури и да го заслужуваат тоа, затоа што навредувањето покажува дека и ти не си подобар.
Отвори го срцето за добрите луѓе, а затвори го за лошите. Секој не заслужува втора шанса.

Насмевнете се и секогаш бидете позитивни, бидете со некој што ве сака и ве прави среќни..


Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta