Jelena zena koje nema blog

Jelena zena koje nema
Kragujevac, Srbija

..cesto srecemo ljude u zivotu, pojavnom ili virtualnom ako se tamo povremeno "nastanjujemu " iz razloga koje svako od nas bira za sebe i po sopstveno formiranoj koncepciji koji  pokusavaju opet shodno svojim mogucnostima intelektuainim ,retorickim i sl ,. da nas privuku u svoj koncept  ophodjenja koji nama nije uvek ni razumljiv ,ni prihvatljiv pa samim tim neinteresantan.

..i ako takvim ljudima damo do znanja da  nas takvi koncepti ne zanimaju ,naravno bez uvrede ali i bez laznog moralisanja ,jednostavno iskreno i posteno onda se u ocima onoga ciji "cilj" nije ostvaren na nacin na koji ga je koncepirao istina pretvara u bezobrazluk sto nije tacno.

..primer ..

"

zenim te ajde,..eeeeeeeeeeeeee!! ✓ Pročitano heheh moze znam da kuvam kako je vreme kod vas pozdrav tebi a za vremensku prognozu se obrati na www.weter.com. ✓ Pročitano pa dobro pitam sta ti fali da mi kazes ne fali mi nista ali postujem pre svega svoje pa onda i tvoje vreme..lep vikend ti zelim."!Ma šta kažeš, neodrživo je jer ne živite u istom gradu, kažeš udaljenost je zajebana...vidi majstore...pojma ti nemaš šta je zajebana udaljenost...pojma ti nemaš kako je to kada neko svake noći spava tik uz tebe, u istom krevetu, a čini ti se kao da je hiljade kilometara daleko...vidi...pojma ti nemaš šta udaljenost jeste...

"(O)ženi koju voliš"
Moma Stefanović
Izraz "guska vodu pljuska" koristimo kada smo u situaciji da komuniciramo sa  osobam koja  pokusava da vam na indirektan nacin  i nevoljno ali u toj meri transparentno da do znanja koliko je hendikepirana vasom licnoscu i pojavom !Ta osoba se razume u sve od ezoterije,steriliteta preko agrotehničkih mera i veštačkog đubriva do futuristike a ustvari je obična guska kojoj se i u magli sopstvenog pomracenja uma javljate u svim oblicima zeljenog a za nju nedostiznog. 

Ovde ne mislim na Mitoloska bica iz Skandinavske Mitologiji koji su nekima od nas kroz elementarnu kulturu opsteg obrazovanja poznati kao simpaticna sumska bica izgubljena u vremenu i prostoru dugih "belih noci" zemalja  fjordova ,polarnih svetlosti i saonica koje vuku brzi Irvasi,vec na ove nase Internetske "trolove" koji  vise lice po izgledu i multipnim licnostima bipolarnog karaktera na zombije svojih  sopstvenih lutanja zivotom  kako pojavnim tako i virtualnim u kome su daleko izgubljeniji nego Skandinavska "braca po materi"jer ih do te mere rezignira neuspeo pokusaj trolovanja dezavuacijom onoga cemu se najvise dive -objektu svoga neuspelog trolovanja ..

Kazu da je pretaca svih "trolova " bio Diogen koji je ziveo  u memlivom buretu na stocnoj pijaci ,ali se smatrao izuzetno pozvanim da  troluje na toj istoj pijaci izazivajuci divljenje nakupaca krupne i sitne stoke.Neki kazu da kada mu divljenja nije bilo dovoljno ,sto zbog besike koja je shodno njegovim godinama popustala mada je cesto nosio zenske haljine u kojima je nesmetano mogao da isprazni i u buretu necetu mu besiku ,sto zbog bolesnog ega jer u poredjenju sa Platonom i Epikurom njegova filosovska misao je mogla da odusevi prvr petlove zivotnog mu okruzenja  je pokusavao da urinira po prolaznicima pijace koji se nisu obazirali na njegovo trolovanje.


Danasnji trolovi se obicno principom kloniranja sebe samih po drustvenoj mrezi upustaju zbog visokog im stepena inteligencije i u ovakve razgovore  po kojima ih prepoznajemo i divimo se njihovom trolovskom umecu presipanje iz supljeg u prazno ..

Pa kaze..

Srtnu se dva…


...sa podnaslovom


One koje treba izbegavati na drustvenoj mrezi!


Internet a narocito drustvene mreza tipa druzenja ,upoznavanja i muvanja pruza raznoliku mogucnost "susreta trece vrste" sa sarolikom populacijom korisnika i otvorenim opcijama i granicama koje su indiviidualne kod svakoga od nas pojedinacno u njihovom koriscenu . Posto je internet dostopan masovno i u razlicite svrhe biva tako i koriscen ,masovno i gradacijom od ucenja ,upotrebe i zabave do zloupotrebe i gubljenja vremena na njemu. Na drustvenim mrezama pa i tipa Karika mozemo selekcijom ako smo vicni u socijalnoj komunikaciji i kompetenciji kao kao i emocionalno formirani mozemo da sretnemo kao i u stvarnom zivotu ljude koji su vredni nase paznje i vremena .Uglavnom srecemo one druge ,koji su za izbegavanje interneom t pokusavaju da zamenepsihoterapeutske ordinacije koje su im neophodne kao i preporuka o redovnom uzimanju sarenih pilulica ali ne biranih po omiljenim im bojama vec po  egzaktno potvrdjenoj dijagnozi i dobro proucenoj farmakopeji. To narocito vazi za "krunisane glave"kojih na netu ima poprilicno kao i njihove podanike koji ih u stopu prate po svim pravilima Monarhije "od onomad"!

O njima bih malo da pisem..

Međutim, htela bi naglasiti i ključno, da su to su uvek društveno nebitne osobe. Zašto? Jer se ne radi o kreativnim ljudima, oni nisu u stanju stvoriti neki svoj sadržaj, nešto čime bi privukli druge ljude k sebi. Odnosno, samostalno pokrenuti neku temu ili raspravu, oni su uvijek u formi parazita, oni egzistiraju na drugima jer kao samostalne strukture ličnosti ne mogu…

MU-MI-LI je rodjena ko teleLepo ,milo sa flekom na uvu
I sa dlakom koja je sijalaPrivlaceci svaku stajsku muvu
I raslo je tele na livadiVrlo retko ogradjeno zicomOstala joj goveda tepalaI zvali je svojom malom Micom

Mala Mica porasla u kravuKoja bira samo rosnu travuBira stalu u kojoj prezivaSamo da je nama dugo ziva
Posto ima pomaleno vimeCesto pravi na livadi stetuResili su tako ove zimeDa od Mice naprave pastetu
Prica,koja boravi u nama,nije spokojna i mirna.Ona se opire zaboravu.Trudi se da izadje iz svog sigurnog gnezda i oseti etericne prostore.Ona nas stalno opominje da je ne posedujemo sebicno,vec da joj damo slobodu da putuje,da se prikazuje i da se srece sa drugim ljudima.U njima ona trazi potvrdu,ushicenost,razumevanje.Ili pak prezir,kritiku,samilost.
Ona je nasa,ali ne pripada samo nama.
Ona je ljudska i kao takva pripada svakom coveku.Mozemo je cuvati kao tajnu.Ali sta ta tajna znaci za sve ljude oko nas.Ona za njih ne postoji.A ako postoji samo za nas,sa nama ce i nestati.Uzalud je njeno postojanje.
Postoji iskonska potreba da se isprica prica.Svako to cini na nacin kako ume i moze.
U susret jedni drugima stvaramo i radjamo price.Delimo ih svima.Neki ih pogledaju,neki procitaju,neki se nasmese ili naljute.Mnogi zamere.Samo po neko se odusevi.Cak se i prepoznaju i zahvalni su na tome.
Price su u nama.A praznina reci je izmedju nas.Svako od nas je pomalo poeta ili pisac.I kad kad mu je potrebna srodna dusa da joj prepusti najintimniju pricu.
Nekada je potreba podeliti deo sebe sa drugima.A ponekad je “merak popiti kafu medju oblacima”.
Ovo je jutro ,svakako,za jednu pricu.
Eo Ipso      Ukloni Ukloni Eo Ipso Jelena zena koje nema 54, Kragujevac, Srbija
Nekako si bio drugacijiOd svih onih koje sam volelaNicim mi nisi podsticaoSTRAHNi religijsko divljenje
LJUBAVINikada nisi trazio od menePrinosenje zrtava na oltarNa kome sam se molila
Tebi i zbog tebe..
Govorio si da imam
Najlepse lice od svih onih
Koja ti nude osmehe
Da vezbam zivot sacinjen
Od pokreta na tankoj zici
trapeza ..
Da sam Cirkuska igracicaDa samo glumim i pijanstvoi SRECUDa se svlacim samo kad svi ugase
Svetla po sobama..I uvek si mi nesto drugacije
govorio
Od svih onih koje sam
VOLELA..
Nesto sto sam osecalaKao Relikvijsku odanostGusara koji je udario u svaku stenuNase male pucine..
Uvek si govorio
Da sam kao dukatkoji ce se
IZGUBITIKroz pocepani dzep kaputa ..
I sve si tako nesto i bez veze
GOVORIODok smo vodili ljubav
U travi u kojoj se radjao
SVET.
 “Gospode, ja ne molim ni za čudesa ni za priviđenja, već za snagu svakodnevnu. Nauči me umetnosti malih koraka.


Načini me pažljivijim i snalažljivim, da bih se u raznolikosti svakodnevnog života zadržavao na otkrićima i iskustvima koja me uzbuđuju.


Nauči me da pravilno raspolažem vremenom svog života. Podari mi fini dar da razlikujem primarno od sekundarnog.


Ja molim za snagu uzdržanosti i mere, da kroz život ne bih lepršao i skliznuo, već razumno planirao tok dana. Da mogu videti vrhove i prostranstva i da čak ponekad nađem vremena da uživam u umetnosti.​


Pomozi mi da shvatim da iluzije nisu od pomoći. Ni sećanje o prošlosti, ni snovi o budućnosti. Pomozi mi da budem ovde i sada, i prihvatim ovaj trenutak kao najvažniji.


Spasi me od naivnog uverenja da sve u mom životu treba da bude glatko.


Podari mi jasnu spoznaju da su teškoće, porazi, padovi i neuspesi samo prirodni, sastavni deo života, zahvaljujući kojima rastemo i sazrevamo.


Podsećaj me da se srce često buni sa razlogom.


Pošalji mi u pravom trenutku nekoga ko ima hrabrosti da mi kaže istinu, ali da mi je kaže s ljubavlju!


Znam da se mnogi problemi rešavaju ako se ništa ne uradi, zato me nauči strpljenju.


Ti znaš koliko je jaka moja potreba za prijateljstvom. Daj mi da budem dostojan tog najlepšeg i…


22.05.2019


     Tebi koji nisi tu a koji ces ovo procitati! Jelena zena koje nema 54, Kragujevac, SrbijaMislim da sam te toliko volela
Cak i onda kad si izigravao HerojaI skinuo me sa srca kao odlicje
Svih promasenih ljubavoJer si i tada licio na mene..I onda kada su disanju trebali svedociToliko si licio na meneI kad su moja jutra
Zavrsavala zadnjim slovom azbukeLicio si na meneI kad sam uzaludno kucala na vrataI plakala u jastukLicio si na meneKad sam govorila najvece lazi
I klela se kao pred Bogom da je istinaPred Krstom Neonskog IsusaU podrumu svoga zivotaDok su Ciganke skidale haljineI igrale cardas bosim nogama
I kad sam pijana plakala i lajala na mesecLicio si na mene
Dok se voda ledila niz zidove samoceVolela sam te jer si licio na meneI toliko mirisao na strah i spoznajuDa ce sve zavrsiti i pre nego seI dodirnemo
Tako sam te volelaJer si toliko licio na mene.Like! 9 41 pregleda  
Pošalji Nemoj da koristiš više od 500 karaktera10.02


← prethodna 1 2 3 4 sledeća
Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta