Jelena zena koje nema blog

Jelena zena koje nema
57, Kragujevac, Srbija

"Prasica bez mane" je izuzetno obeležje Balkanskih prostora; u poslednje vreme izvesni primerci ove vrste su primećeni u urbanim sredinama, sa jasnim afinitetom prema enotekama i dobrom vinu (prevashodno crvenom, a u zimskom periodu naročito kuvanom, (v. primer 2- Glog), kanibalističkim sklonostima (hrani se svim vrstama ukusno pripremljenog crnog i belog mesa; braća i sestre prasići uključeni), a osim gore pomenutog ova evolutivna vrsta mangulice vidno uživa u dugotrajnom dodiru sa udobnim foteljama/sofama/svim vrstama stolica, pa i stomatološkim.
Iako joj svetska literatura pripisuje minimalne količine holesterola izgleda pomasno i  naduveno narocito u predelu kukova  sto je opet dobro za nadimavanje i pravljenje slavskih pihtija.Ne  dajte da vas njeno domišljato zabrundavanje zavara - urbana ili ne, rutava mangulica je vazda prasica u duši koja voli vedro nebo i mirnu morsku pucinu!


04.06.2020

Da sam znala...
da svašta nešto nije sramota, da biti glup s vremena na vreme nije smak sveta, da se neke želje nikada neće ostvariti ma koliko ih želela, kao da me ni strahovi nece ubiti ma koliko od njih strepela...
da čista desetka nije dokaz pameti,da hotel sa pet zvezdica ne garantuje dobar odmor...
da ovo i ono....samo da sam znala...
manje bih se stidela i strepela, više bih se smejala i dalje putovala, bolje bih birala...ali nisam znala..U pismu Jelena mi javlja svaki put nešto radosno. Predlaže mi da se negde sretnemo ili me poziva da svratim na dandva u malo mesto na moru, gde ona letuje. Veze su dobre i vozom i brodom. Na primer, može se krenuti brodom iz ... Tu se prekida moje čitanje. Neko je pored mene izgovorio jednu reč povišenim glasom. Prenuo sam se. Pitanje je bilo upućeno meni. Trebalo je odgovoriti. Pisma je nestalo. Moj odgovor je bio zbunjen.
To se ponavljalo mnogo puta. I čitanje se prekidalo uvek kad bi došlo do nekog određenog podatka, imena mesta ili datuma. A ja bih nastavljao razgovor sa ljudima oko sebe, mislepi jednako na iščezlo pismo, ali trudeći se da ne budem neučtiv i suviše rasejan sabesednik.
Pa onda je nailazilo vreme kad bih sve to srećno zaboravljao. Mučenje sa Jeleninim pismom prestajalo je odjednom, kao čudom. Gubilo se negde u predelima maštanja i zaborava, gde mu je i mesto. Mesecima sam tada živeo mirno i vedro, radeći svoj posao celom svojom voljom i punom snagom. A zatim bi se opet, jedne večeri, sam ne znam kako ni zbog čega, javila u meni stara misao. Doći će i taj dan. Izgovoriće nevidljiv pismonoša sa stepeništa moje ime, koje će se i meni samom toga trena objaviti, kao da nisam dotad ni znao ko sam i kako se zovem. Ipak, pismo! To će biti svečana i svetla izvesnost praznika. Tačna vest o Jeleninom dolasku ili određen poziv da ja dođem tu i tu,…
Kada odlučite da više ne odlučujete o svom životu.
Kada počnete slušati isključivo JUŽNI VETAR.
Kunete se u vokalne sposobnosti Kemala Malovčića i nosite utrpane majice sa Sinanovim likom i bez rukava.
Šišate se isključivo 'a la Tarzan' i nosite oker mokasinke na bijele čarape.
Zlatan zub je egzibicija ali ako se dočepate para i to dolazi u obzir.
Utripujete da ste ful riba a i ogledalo  se krsti i levom i desnom kad vas ugleda .
Utripujete da ste pametni i pismeni a ne uspete da razumete ni trecinu onoga sto pokusavate da prodate kao svoju pamet.
Pijete zidarsko pivo  i istresate sline po ulicama.


citati-linija.gif
"Živeti u ledu i na visokim planinama nije za svakoga. Naivni život je rasejan u šarolikom obilju čulno toplog sveta, obuzet mnoštvom i raznolikošću. Filozofija započinje kao pražnjenje, kao totalna apstrakcija i kao okret ka skrivenoj neposrednosti svega neposrednog: ka bivstvu." Eugen Fink


  Posto su Karike uvek bile i ostace izmedju ostaloga i zanimljiv obrazovni sajt, nije na odmet  da se na jednom takvom mestu koristi i lep jezik koga neki zovu i "mrtvim " jer nije u linquistickoj upotrebi.  Ne daj Boze da "mrtav " jezik pripada "mrtvom " sajtu ,ovde je zivlje nego ikada i dobro je sto je to tako,nego cisto da se dopuni sveopsta obrazovna lestvica populacije po nekom od mudrih izreka na mudrom jeziku koji su koristili mudri ljudi kao sto je  gore pomenuti Gaj Julius ,pa onda mnogi drugi pocev od Platona ,Sokrata  ,Hipokrata @cop..


Zasto je Cezar rekao

Dodjoh ,videh /ODOH/ ,odnosno ,pobedih!


Resenje lezi u manje poznatoj Latinskoj izreci,opet njegovoj.

Aquila non capit muscas. !


U to ime veliki pozdrav svim clanovima sajta kao i ostalom osoblju!Dolazak ranog proleca ..

Ne može se reći proleću kao ni ljubavi:“Daj Bože da stigneš što ranije i traješ što duže“. Može samo da se kaže:“Dođi, blagoslovi me tvojom nadom, i ostani koliko god možeš“.

Bild könnte enthalten: Pflanze, Blume, Natur und im Freien


izvini ali morao sam da vas pitam..da nisi jeco mozda slucajno omasila godine ovde na sajtu???? ako te bas to interesuje ,"godine nisam "omasila "..one su "omasile mene !haha ✓ Pročitano hahaha...lepo si mi odgovorila...ali prosto ste neverovatni samo mogu da vam kazem jedno.ove klinke od 25 i 30 mogu samo da vam zavide..zaista kapa dole??? pa kako ste vi inace danas? hvala najlepse i pozdrav a o mome "danasnjem stanju " mozda drugi put ,sutra ili "malo sutra"..haha..


15.02.2020


Lepo je znati da je 14 Februar Dan zaljubljenih ali je neophodno setiti se da je 15 Februar posvecen onima koji su imali manje srece u zivotu ,deci oboleloj od Cancera i njihovim Porodicama i uciniti bar na ovaj dan nesto za njih.Koliko god da donirate bilo kojoj decijoj Organizaciji za borbu protiv malignih bolesti u zemlji ili svetu ucinili ste mnogo za zivote koji bez nase pomoci prete da se ugase pre nego sto su poceli.

Keine Fotobeschreibung verfügbar.
Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta