Jelena zena koje nema blog

Jelena zena koje nema
57, Kragujevac, Srbija

29.09.2020

AKREP i AKREP VULGARIS


plus-7b897e8f6731d70cb0e87fb3acae6261eff     minus-72acccf76bd3f3fd0b1d940884b718658d Akrep

Turski naziv za škorpiju. Često se susreće u rešavanju ukrštenice a kod nas je (iz nepoznatog razloga) to izraz za ružnu ali stvarno ruznu zenu.. Mada, nakon prevoda horoskopskog znaka 'škorpija' na turski jasno mi je zašto mnogi ne gaje afinitete prema istom tipu Akrepa u zenskom obliku .


AKREP VULGARIS


U realnom zivotu je dovoljno da bacite pogled na  odvratnu zensku facu koja tripuje  da je riba  u stajlingu Turskih mnodnih noviteta palanackih buvljih pijaca pa da vam se pokvari raspolozenje .  Za one ,malo sujevernije  ,mnogo je strasnije sresti ACREPA VULGARISA nego crnu macku ,jer crna macka  vas prestrasi uvek i u svakoj vremenskoj prilici dok aKREP VULGARIS samo kad je vedro nebo i onako razmazana  karminom tipa ciklama ostavlja postraumaticne posledice susreta ..


Greske koje pravimo u zivotu su utkane u vreme i kao sto vreme ne mozemo da promenimo ni zaustavimo tako ne mozemo da promenimo ni greske u tom vremenu. Iz njih treba uciti ali ne bezuslovno svoj zivot obelezen tim greskama sputavati u razvoju i nadogradnji . To bi bilo otprilike tako kao da uspesan put ka vrhu prelepe i na izgled neosvojive planine koja se ZIVOT zove i sa koje se pruza fascinantan pogled prekinemo zbog toga sto smo se na tome putu u bezbroj nezaobilaznih prepreka sapleli ,ponekad promaslili smernice i zalutali ,cesto preumorni hteli da odustanemo ,ne znajuci kakvu lepotu propustamo ako zbog svega toga ne stignemo na svoj cilj.@ ON .."Cao. Ako voliš opušteno sexy dopisivanje. Bez vređanja, smaranja i dosađivanja. Javi ❤️"


@ Ja ..."Ne volim nista sto je previse  opusteno ,narocito u sexu ,prema tome nema javljanja .! .Ako se kojim slucajem  predomislim i odlucim  za ponudjenu varijantu  koja nije nuzno i moj izbor ,javicu ti po golubu pismonosi. A za ovu varijantu "goluba pismonose " sam se odlucila jer  mozda nisi uvek online zbog zastoja interneta u brdsko planinskim podrucjima pa ces propustiti moju poruku.Mislim ja na sve sem onoga sto je "opusteno u sexu".."


 


04.09.2020

Na slovo SCH-S


Skobalj

Ružnija od krndelja, a lepša od nejeba. Za razliku od krndelja ni alkohol ne pomaže.

Ne može se opisati.


SKLOPOCIJA

U svom zvornom znacenju izraz oznacava sva ona razdrndana ,stara  neskladno sastavljena vozila  koja utegnuta srafovima sa Buvljih pijaca  krstare po neravnim i dotrajalim putevima Srbije . Vozaci takvih auta misle ako su putevi dotrajali dobro je bilo sta da se kotrlja ,

Medjutim kako smo mi Balkanci a narocito Srbi ,duhovit narod ,ovim izrazom se opisuje i ruzna ,blentava  rastelovana zena  ciji ce te visualni identitet pokusati sto pre da zaboravite ma koliko se ona trudila da vam ga nametne ..U svakome od nas postoji bezbroj različitih unutrašnjih svetova.Crnih, belih, šarenih.Lepih, tužnih, ružnih.Pozitivnih, negativnih.Radosnih, depresivnih.Onih ispunjenih nadom i onih drugih,ispunjenih beznađem i besmislom.Lice opraštanja ili lice zlopamćenja.Sve to u samo jednom, jedinom čoveku.U spoljašnjem svetu svakog trenutkaoživljava onaj svet u nama kojem mi damopravo na život i na "izlazak".To je ono što drugi vide jer im vise i to sa pravom ne dopustamo ,sem nekolicini onih biranih za koje znamo da ce u svakom od tih svetova da nas prepoznaju i prihvate.Taj momenat.I ništa više!!!


14.08.2020

Definicija -BABA SERA - je vremenom evoluirala u mnogo podvrsta:


-Fancy baba-sera   je baba  nasminkana ko klovn u cirkusu sa razmazanim uglavnom karminom rose boje  ,pocinkovanim nakitom na debelim usima i patuljastim prsticima koji pri slikanju istice u prvi plan i ubedjena je da tako  fancy riba kojoj ne odoljevaju frajeri tipa Milorad iz Dobrovodica  Dragutin iz Male Krsne .


- Fosil-Baba  -Sera je baba koja se dere usred autobusa :,,Ustaj bole me krsta, ,svinjske nogice cir,suljevi,trepavice..."
-
-Baba Sera - Roska-baba koja gleda u dlan,pasulj,kristalnu kuglu,baca cini po kucama,itd.Stariji primerak nastao iz "vestice"  koja uglavnom jase metlu po vedrom nebu i plovi po mirnom moru .


-Baba  Sera  sa siskama -baba koja zivi na  periferiji balkanskih selendri ,menja opanke pri ulasku u vece gradove za iskrivljene stiklice sto zbog tezine koja na zivoj vagi ne silazi ispod 97 kg ,sto zbog ispucalih peta , visi na internetu i pokusava polupismenost da ublazi skidajuci citate sa tog istog ,msm interneta na kome od njegove bezicne varijante ceka Princa na belom konju  ne znajuci da princevi uglavnom jasu rasne konje koji se nikada ne opterecuju tezinom preko 75 kg zbog strukture plemenitog skeleta ,a ne daj Boze da se "provoza " na Magarcu kako joj i dolikuje .. Sta bi rekli u zavicaju iz koga je potekla ostavljajuci stado zarad boljeg zivota u fabrici secerne trske na periferiji velegrada .


I 1 Jelena zena koje nema Jelena zena koje nema 57, Kragujevac, Srbija

"Prasica bez mane" je izuzetno obeležje Balkanskih prostora; u poslednje vreme izvesni primerci ove vrste su primećeni u urbanim sredinama, sa jasnim afinitetom prema enotekama , sarenim "buvljim " pijacama na kojima se prodaju  pocinkovane nausnice za brnjice i ostale delove  pozamasnog mesista dobrom vinu (prevashodno crvenom, a u zimskom periodu naročito kuvanom, (v. primer 2- Glog), kanibalističkim sklonostima (hrani se svim vrstama ukusno pripremljenog zutog i belog kukuruza ; i svih vrsta pomija od onomad , a osim gore pomenutog ova evolutivna vrsta mangulice vidno uživa u dugotrajnom dodiru sa udobnim foteljama/sofama/svim vrstama stolica, pa i stomatološkim.
Iako joj svetska literatura pripisuje minimalne količine holesterola izgleda pomasno i  naduveno narocito u predelu kukova  sto je opet dobro za nadimavanje i pravljenje slavskih pihtija.Ne  dajte da vas njeno domišljato zabrundavanje zavara - urbana ili ne, rutava mangulica je vazda prasica u duši koja voli vedro nebo i mirnu morsku pucinu!


Ovca ravničarska

Nekvalitetna , nedovoljno dobra ,lose bleji. Naime, kao što svi dobro znamo najkvalitetnije jagnjeće meso se proizvodi na planinskim visoravnima, gde jaganjci mogu na miru da pasu najfiniju planinsku travu, gledaju svoja posla i da ne budu hranjeni raznim koncentratima i aditivima koja im kasnije samo kvare ukus dok se nalaze na našoj trpezi. Nikada se ne može porediti planinsko jagnje sa onim koje je odraslo na močvarnim ravničarskim površinama, pa se stoga često može i osim klasičnog mirisa mesa naći još neki šmek, doduše nepoželjan.

Zato ,ljudi u nasim krajevima koji su dobri poznavaoci kvalitetnih mesa i koje ne zavarava blejanje i zvono na ovci koje ova kopira  cak i sa lakookih srna se odlucuju umesto gajenja prostih i tupavih ravnicarskih ovaca za domace  krmace tipa Mangulica  koje mada su patuljaste u odnosu na Iberijsku svinju  i imaju manji procenat masti u glavi koja je delikates svakog dobrog Skembeta ali imaju trbusinu koja se lepi za kicmu otromboljena ali mesnata i male patuljaste butke koje zajedno sa papcima  vise u svakoj boljoj mesari.


Neke se žene vatre plaše, neke vatru vole, a ima i onih žena koje vatra jesu...tako je valjda i sa muškarcima...ima onih koji se vatre plaše jer su ih učili da će se, ako žar i vatru čačkaju, upiškiti u krevet, pa vatru i u ženi gase da se ne upiške...ali se zato ne plaše da je nazovu hladnom kučkom, pošto joj toplotu i žar oduzmu i ugase...može ta žena da bude i strpljiva, može da bude i jaka, slaba, može da oprosti, može da bude sve što hoćeš, ali može i da se umori...od tebe, od sebe kakva je zbog tebe, od sebe kakva u stvari nije...od svega...može veruj mi...zato majstore, ako se vatre plašiš, obidji, ne čačkaj, jer nije svako suočavanje sa strahovima ni dobro ni korisno...nemoj posle jebiga..."(O)ženi koju voliš"Moma Stefanović


04.06.2020

Da sam znala...
da svašta nešto nije sramota, da biti glup s vremena na vreme nije smak sveta, da se neke želje nikada neće ostvariti ma koliko ih želela, kao da me ni strahovi nece ubiti ma koliko od njih strepela...
da čista desetka nije dokaz pameti,da hotel sa pet zvezdica ne garantuje dobar odmor...
da ovo i ono....samo da sam znala...
manje bih se stidela i strepela, više bih se smejala i dalje putovala, bolje bih birala...ali nisam znala..


← prethodna 1 2 sledeća
Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta