Kada dobiješ pozivnicu za proslavu 20-ogodišnjicu mature ,svestna si da si prevalila 40-desetu i odavno pripadas grupi "baba devojaka", osećaj nije baš najbolji. Odjednom postaneš svesna svojih godina, svog životnog stanja i (ta-dam,hladan tuš) emocionalnog statusa.Kako si se lažno smešila na svaku vest o veridbi/svadbi/porodjaju svog druga/drugarice iz školskih klupa, sada kao da možeš da vidiš njihovo cinični smeh. Darko će doći u smokingu; Ana, Milica i Tanja će imati žute zube jer puše još od 5.osnovne; Jelena i Milan će se hvaliti kako su svoju ljubav iz školskih dana krunisali brakom; par njih će svratiti čisto iz radoznalosti, obučeni ako za odlazak u supermarket; Sladja će povesti svoja tri sina i biće nervozna celo veče zbog njihovih nestašluka, dok će se Nikola hvaliti svojom devojkom manekenkom; većina njih će povesti bračnog partnera sa po kojim dečjim kolicima.

Onda će naša razredna izaći na binu i krenuće sa njenim govorom. Nećemo je baš najbolje razumeti, jer neće imati dva prednja zuba. Njeno ’đ’ i ’ć’ zvući će nam isto. Sva tri Sladjina sina će joj se nehajno smejati, a Sladja će se jopš više nervirati.  Govor razredne prekinuće Sandra koja će se pojaviti sa preteranom šminkom i ugradjenim silikonima. ’Izvinite’, reći će malo preglasno da bi još više skrenula pažnju na svoj dolazak. ’Sada bih htela...da...uh,izvinite...da svako od mojih đ(ć)aka izađ(ć)e na binu i kaže nam malo o svom životu..eto...ja bih sada da sednem..hajdete,dečice.’ Prva će, izaći Jelena i pričati o svojoj uspešnoj farmaceutskoj karijeri i voljenom Milanu,’...koji mi je bio velika podrška svih ovih godina...’ . ’...i nije ispalo tako loše kao što sam mislio. Eto,ljubav te strefi kada se najmanje nadaš’,zaključiće Miloš. Danica će zahvaliti razrednoj što nas je okupila posle toliko godins, i svima otkriti razlog njenog misterioznog odlaska u Nemačku. ’On je bio taj’, objasniće. Sandra će pričati da ima novog verenika i da se razmišljala da li da dodje,ali,’..prosto nisam mogla da odolim a da ne vidim moje drage prijatelje iz školskih dana...’. A onda će neko prstom pokazati ka meni.

’Hm, zdravo svima. Drago mi je da vas sve vidim ovde i moram reći da sam poprilično iznenadjena kako smo se svi promenili za ovih 10 godina. Pre svega čestitam svima na porodicama, klincima i ljubavnim pričama,i sve je...’ Dok ću ja izlagati svoj monolog, Tanja, Milica I Ana će komentarisati moju odevnu kombinaciju i frizuru. ’Kaži nam nešto o sebi!’-prekinuće me Snežana. ’O sebi,hm...(bože, zašto sada ne izgledam kao samostalna samouverena žena?!)...nema puno toga da se kaže...ja sam...(hajde,hajde,prevali preko usana!)...ja sam jedna uspešna baba devojka!’ i jos uvek sanjam princa na kawasakiju!!


13 pregleda
 
Komentari
bivsi muzicar 23.05.2019

Kao da mi citas misli...bas sam planirao od danas da pocnem jedan serijal o baba-devojkama ili usedelicama...Ima takvih ovde i previse, ali ja cu jednoj bas frustriranoj posvetiti moje pisanje od danas...

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta