De la Chupacabra, la Omul-Molie. Top 10 creaturi misterioase ale planetei
39, Bucharest, Rumunija

10. Nessie/ Champ

Cele doua creaturi au acelasi traseu si sunt descrise in acelasi fel. Au fost vazute in Lake Champlain, in America, si la Lock Ness, in Scotia. Nessie se pare ca e un animal de sase metri, cu par lung si negru. Capul sau e asemanator cu al unui cal si se pare ca are cel putin doua inotatoare. A aparut in anii ’30 si inca mai sunt oameni care o vad. Champ este cunoscut de cel putin 400 de ani. Si el are in jur de sase metri si un corp foarte versatil. Despre amandoi se spune ca ar putea sa fie dinozauri din ordinul Plesiosaur, care au reusit sa supravietuiasca.

creaturi

9. Chupacabra

Despre chupacabra s-a spus ca suge sangele fiintelor, intr-un mod similar cu cel al vampirilor. Descrierile lui sunt insa foarte variate si duc la confuzii in randul specialistilor. Chupacabra din America seamana cu cainii. Au fost observati inca din 1974, iar cerecetatorii spun ca sunt asemanatori unei creaturi din legendele indienilor Taino. Cei mai interesanti sunt insa chupacabra din Puerto Rico, care au fost zariti intre 1995 si 1999. Au ochii rosii sau portocalii stralucitori, colti uriasi si stau in doua picioare. Ba chiar pot sa isi schimbe si culoarea pielii. O teorie aruncata pe piata ar fi ca e vorba de un experiment stiintific care nu a reusit.

creaturi

8. Ebu Gogo

Liliputanii Ebu au fost vazuti in Flores, Indonesia, pana in secolul 19. Parosi si cu nari foarte mari, de maximum un metru inaltime, mergeau ca oamenii si incearcau sa ii imite si la vorba. Indonezienii ii foloseau pe Ebu Gogo ca sa ii sperie pe cei mici, ca un fel de Bau-bau, numai ca traducerea inseamna “bunica ce mananca tot”. Legenda spune ca, dupa ce au convietuit o vreme cu oamenii, liliputanii au inceput sa ii omoare. Semenii nostri au incercat sa se razbune, iar omuletii s-au ascuns in pesteri.

creaturi


7. Springheel Jack

Jack s-a plimbat prin toata lumea, din Londra la New Mexico, in Massachusetts si Argentina, in 1837 pana in vremurile noastre. E vorba de un barbat inalt si slab, care poarta o mantie neagra. Se pare ca ochii ii sclipesc rosii si are gheare ascutite si foarte lungi. In 1877 se pare ca a fost impuscat, dar gloantele nu l-au ranit. Cel mai recent, in 2005 americanii l-au vazut in mai multe orase, catarandu-se pe cladiri - o creatura de cinci metri inaltime si cu coada lunga de 10 metri.

creaturi


6. Oamenii-umbra

Sunt raspanditi peste tot in lume si apar de cand lumea. Se pare ca traiesc in obscuritate, au pielea transparenta si plina de pete intunecate. Oamenii nu ii pot vedea decat cu coada ochiului, pentru ca se misca foarte repede si dispar. Uneori, au atacat persoane, dar de obicei acestea au un sentiment de teama coplesitoare cand le detecteaza prezenta.

creaturi

5. Bestia din Bray Road

A fost vazuta in Wisconsin, in America, inca din 1936. Are patru membre, plus inca cateva ascunse, pe care le foloseste cand e nevoie. Ochii ii sclipesc in intuneric, e acoperita de par zbarlit si foarte asemanatoare cu un varcolac.

creaturi

4. Omul-molie

Creatura e una specific americana si a aparut in Point Pleasant, Virginia de Vest, in 1966. Ochii sai sunt particulari, pentru ca sunt rosii si plasati la jumatatea pieptului. Are cam doi metri, dar e mai bine construit ca un om de rand. Primii care l-au vazut au fost cinci lucratori dintr-un cimitir, care spun ca… un om le-a zburat pe langa ureche. Se pare insa ca, desi are aripi, nu le foloseste in timpul zborului. Multe teorii il leaga de extraterestrii.

creaturi


3. Monstrii din atmosfera

Se pare ca acestia au corpurile pe jumatate solide si sunt deseori invizibili. Zboara, dar nu au aripi vizibile. Si acestia au fost asociati cu extraterestri, dar multi spun ca sunt animale care traiesc printre nori si ar muri daca ar atinge pamantul. Alte teorii spun ca ar semana cu un animal de mare, cu limba uriasa.

creaturi

2. Tapul din Maryland

In anii ’70, creatura speria oamenii din Prince Georges County, Maryland, America. El are corp de tap, iar partea superioara seamana cu a unui om cu coarne. Depaseste doi metri inaltime si e bine facut. Un cuplu de indragostiti aflat in masina l-a vazut prima oara, langa autovehiculul lor, cu un topor in mana. Creatura a fugit insa in padure.

creaturi


1. Pongo

Creatura originara din Africa e un amestec de om cu maimuta. Legenda spune ca are puteri magice si ii place gustul de carne umana. Femelele din specie se transforma in femei superbe pentru a atrage oameni in capcana si a-i manca. Ba chiar s-ar fi si reprodus, iar rezultatul ar fi fost oameni cu tendinte canibale.

creaturi

36 pregleda
 
Komentari
sandy 28.01.2011

brrr infricosator *STOP* in ultima poza parca tipa zambeste :D

-Adryan- -Adryan- 28.01.2011

:D *HI* *ROSE*

bizonul 28.01.2011

Toate sint povesti dar au un simbure de adevar .
Ce este cert ,e ca nu sintem singuri in univers sau in aceasta dimensiune .
Vezi teoria multivers !

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta