U mom selu pored Aleksinca
Jos uvek me zovu lepa Mica
Najlepsa sam od svih devojaka
San i ceznja tamosnjih momaka


Sta je Mica kad nije Kraljica
U kraljevstvu okrug Aleksinca
Taj atar je mali i za kravu
A kamoli za lepotu pravu


Zato Mica jos ko cura mlada
U Lipovcu kraj voljenog stada
Napravila svoj Kraljevski plan
U Svajcarskoj da ostvari san


Da postane bar onlin Kraljica
Jer to nudi lepa zemlja Svica
Svako ko zna nosi "lopatu"
Dobjo je krunicu u zlatu

Onaj ko zna da opsluzi "gusku"
Dobijo je na cepteru krusku
Divilo se Mici pola sveta
Tepali joj ,kraljevska Verdeta

Javljala se nasa Mica
Sa profila raznih
Uglavnom bez mozga
S puno reci praznih
Da zadrzi krunu ,na sve spremna
bila
Zato nam je Mica iz Lipovca
mila.








259 pregleda
 
Komentari
MicojkaDKvin 03.02.2019

Zahvaljujem na pesmici. Samo ti pisi, meni to ne smeta.
Da ti dam jedan prijateljski savet. Ne odgadjaj lecenje dok bolest gazi punom parom. Nadam se da ces me poslusati, jer za tvoje ti dobro pricam.

05.02.2019

Vidi ti nase "visocanstvo"! kakva ba ,pjesmica ?..ovo je trilogijska elegija o Mici cobanici ,njenom stadu u okolini Aleksinca i nocnim posudama diljem Svice ! Dje se ti tu pronadje ,zeno ,majko ,kraljice nasa?
A ,visocanstvo ,sto se tice vasih "saveta" znate bar po dvorskom protokolu da na svakom dobro funkcionisanom dvoru savete daju samo pametne glave u ulozi savetnika tupih kraljeva i kraljica kojih je bilo i bice svudje pa i odje ..A u stvarnom zivotu van monarhije kojoj ne pripadamo ni ti ni ja Miculjka moja zaboravila si od onomad od kad si krunisana da ja dobar niz godina unazad delim "savete" ali na zalost bezuspesno onima sa tvojom dijagnozom koji mesaju opanak i krunu..! :-)

Piraterija 05.02.2019

Meni u celoj ovoj prici nije jasna forenzika, posto stvarno postoji lepo mesto Lipovac pored Aleksinca. Doduse sva lepa mesta prosto su ukaljana danasnjim modernim shvatanjem pa gube u borbi tisine protiv komfora.
Kao najzabacenije mesto , ali nikako divlje niti nekultivisano, niti tesko za zivot, Lipovac je tacno primer za nerazumevanje sta drustveni standard znaci mediokritetu. Mediokritet nikad ne moze biti sretan u Lipovcu, jer mu treba neko nad kim ce da potvrdi vrednost.
Sa druge strane nikad ne treba prisilno siliti nekog da ostane tamo gde se ne oseca dobro, jer onda gushi one koji se tamo osecaju dobro.
Onaj ko uspostavlja jedinstvenu hijararhiju za oba sistema vrednosti ili nek bude i samo dva psiholoska profila, nije nista drugaciji od tog istog mediokriteta , samo je antipod varijanta...nalik onoj poznatoj borbi sponzoruse vs antisponzorusa gde su iz muskog ugla potpuno jednake po parazitizmu, ali su sponzorushe cak i ugodnije jer jasno vrednuju svoj trud, dok anti imaju naviku i opredeljenje da unizavaju skoro sve oko sebe.

05.02.2019

:D *PARDON* *JOKINGLY* ma .neka si im rekO ,ko ce ako neces ti...? 8-) :D

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta