За почетак
58, Požarevac, Srbija

За почетак

Мисли и инстинктивне жеље некако ишчилише из нас како пођосмо на пут у свет, у коме се неки издвојише, правећи буку и галаму за собом, а неки наставише да трагају и даље за смислом и одговорима верујући речима и у недвосмисленост објашњења која нађоше и покупише уз пут.

Први издржаше на том путу, све док не беху и сами утрнули и оглувели од силне галаме и буке, коју и сами тако здушно правише.

А они други заборавише за чим трагају. Речима све мање почеше да верују, а мисли им постадоше тако хаотичне, да ни жеље више инстинктивно не разазнаваше, ушанчивши се подједнако и једни и други само у сопствене навике, којима некада нису придавали никакав смисао.

Док велики људи, појединци вредни поштовања, одувек беху само они искрени, који верују у своје поступке и оно што раде као и да веру у себи одржавају да тиња и постоји, сопственом упорношћу, и постојаношћу, како својим делима тако и поступцима, као и да комуницирају међу собом сличнима.

Због тога многи и тврде: - Како им се коса на глави диже, када виде да идиоти постају цењени и поштовани људи. Ја само више мислим, да нису имали среће и у себи нису успели посвађати или помирити идиота са оним паметнијим делом себе. Тада би и успели да разумеју, да и једног и другог у себи, само треба oсетити и ништа више.

И стварно, особе које комуницирају међу собом, бар имају ту способност да осећају када, колико и зашто лажу једни друге, али и колико су при свему томе искрене. Са онима са којима не разговараш, које игноришеш, све је под знаком питања, сумњи и претпоставки. А то већ није то то. Али треба признати, за почетак, прво себи.

26 pregleda
 
Komentari
aleksandra 15.02.2018

*OK* *HI*

biksi.po biksi.po 15.02.2018

*HI*

zeljaana 15.02.2018

Treba negovati malo više samopoštovanja, za razliku od poštovanja onih koji to ne zaslužuju, takođe i realno sagledavanje onoga što jesmo i što možemo biti, a možemo sigurno pokušati biti iskreni i objektivni slušaoci i gledaoci, kao i akteri.

biksi.po biksi.po 15.02.2018

*YES*

zorule 03.03.2018

Hm nasa ljudska filozofija...tako sam i ja nekada u mladosti razmisljala i donosila zakljucke, brze zakljucke o drugima koje je kao sto si Ti napisaojedna polovina nas prihvatila a druga nije. Tu je upravo nevidljivo pitanje i odgovor koji mi svi treba da postavimo ili odgovorimo sami sebi, svojojlicnosti koju cemo posle svega ovoga izgraditi pa prvo prihvatiti sebe u celosti kakvi smo, voleti sebe na prvom mestu da bi mogli da prevazidjemo da nasa polovina ne prihvata ili osudjuje to i to. Ja volim sebe

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta