Vrnula se MicojkaDKvin!
62, Tuggeranong, Australija

Vratila se ja k'o utvara da vas proganjam, i mogu poreci pred svima i pred sobom, ali pred Bogom se ne usudjujem poreci da mi ne zadrhti srce kad vam izmamim poneki osmeh. I cini mi se da nista sladje ne postoji od malo sa vama popricati. Dosla da vam kazem neku pametnu, ali se predomislih u trenu svesna da od toga nema nista. Reci uklestene u mislima i ne uspevam da ih na papiru izbacim. Znam da vam je bez mene bilo sve golo i prazno. Jesu li vam nedostaja moja dela, ljubavnom prozom ili stihovima prosarana.


Culi ste za mene? Ako niste, jesu drugi citaoci sirom planete Zemlje. Od Evrope, Amerike, Izraela i Brazila, koji su me predlozili za Nobela. Bistrije glave nema. Samnom bi se druzili i Aristotel, Gete, Pitagora. Ali karikasi/ce jok. Bruka.

Nema za tebe zime Mico. Priznata si, postovana i voljena sirom sveta, a moja bista, u aleji sveckih pisaca, ponosno stoji izmedju Dantea i Dzojsa. Jos cete vi meni reci: kako je cool ova bakica Mica.

Niste nesto previse romanticni, osecaje tesko pokazujete, na moj apel da mi treba srodna dusa ste gluvi k'o top. Ostaviste vi mene samu sa svojom tugom i eto sad noc ne mogu da prespavam kako treba. Niste nista ucinili za zenu do koje vam je stalo. Znate da sam zbog vaseg nemara i nezainteresovanosti ostala sama, nezadovoljna i neispunjena. Kakva sam da Bog sacuva. Zar da dozvolite sebi tu sebicnost da vam zivot prodje u tom okretanju glave na drugu stranu, u zatvaranju ociju pred onim sto ne volite videti. Pred mojom tugom i samocom.

Ja i moje sirom otvorene oci usred tame, usred mraka, najveceg, usred mraka koji jede dusu. Ponekad, u ljutini, u sumanutim mislima ne znam gde me noge nose. U silnom zanosu i ljutini otisla bi' nede gde dosad nisam bila... u nekom mestu kojeg posecuju samo lutalice. Gubim snagu i nadu, a one su me uvek spasavale ma sto da se desilo. Nada mi nikad nije bila mrtva, samo ponekad uspavana.

Pomozite mi da pronadjem ljepotana sa velikim srcem, dusom, osmehom. Coveka koji ce zavoleti bas mene: babu bez nekog posebnog statusa. A ima vas ovde na karikama mnogo radisnih, dinamicnih i sposobnih ljudi. Nada da ce jedan takav da mi se javi je sve sto imam od bogastva. Naravno, ako mi se zelje ispune bit ce to vasom zaslugom.

48 pregleda
 
Komentari
biksi.po 07.09.2018

Bistra voda, breg ne roni, već samo mutna i bujna. Ali samo bistra, zavoli na dnu taj kamen belutak, pa ga miluje i mazi. Dok mrak, sam po sebi ne jede dušu, ako se po noći miruje mašta i sanja. Dan sve naše snove porubljuje, raspara i prekraja. Onda i pomoć nečija nije ni važna, ako ljudskost iznedriš i probudiš u sebi.
Probah da analiziram pročitano što si napisala. Svidelo mi se. Pozdrav. *THUMBS UP*

MicojkaDKvin MicojkaDKvin 07.09.2018

Hvala gospodine Bisevac.

LAZOTUFEGDZIC 07.09.2018

*THUMBS UP*

MicojkaDKvin MicojkaDKvin 07.09.2018

Zahvaljujem Lazaru.

biksi.po 07.09.2018

Nađe li ga, ili te ova Bepika samo zamajava. Nema ništa ako sama ne zasučeš rukave. Setih se one koke i onog pevca Sofronija *JOKINGLY*

MicojkaDKvin MicojkaDKvin 08.09.2018

Naci cu ga ja pa makar to bio i neki vanzemaljac. strpljiva sam ja i narocito pazljiva prilikom izbora. da bih odabrala najboljeg medju najboljima i da, ne daj Boze, ne naletim na nekog ubilcki nastrojenog tipa, neophodno je obratiti paznju na sve detalje.

Beppa je moj putokaz ka ulasku u odaje srece, mira ispokoja. Ona sve moze. Kod nje je i nemoguce - moguce. Steta sto nije musko odma bi' je zaprosila

biksi.po 08.09.2018

Najbolji među najboljima je uvek samo onaj gde postoji uzajamna privlačnost, tu onda i nisu važni detalji jer o svemu odlučuje samo sreća. Kažu da istina leži u detaljima, ali život nipošto nije detaljisanje, jer život je najpre dar, zatim hrabrost i sreća. A sreća prati hrabre i uporne. Zato šta da kažem a da ne ispadne ono puko rudarsko, ali jeste - srećno.

MicojkaDKvin MicojkaDKvin 08.09.2018

Meni ta gospodja sreca i nije bila bas naklonjena. Sreco moja, bilo bi lepo da ponekad i kod mene svratis. Mada i ne moras. Meni je i ovako sasvim lepo. Ne zato sto imam sve, nego zato sto mi ne fali nista. Sve sto mi treba umem da nadjem u ljudima, a ne u stvarima. Zivljenje nema nikakve veze sa lepotom, jer je prolazna, ni sa pamecu, jer danas svako misli da je ima, a pogotovo sa bogastvom jer je prokleto. Nebitno je da li imate 20, 50 ili 80 god. ako ste zivi vec ste lepi, pametni i bogati jer se zivot ne meri lajkovima, iq-om i parama. Navikla sam da ne moze lako, ali sam naucila da mora da moze. Ne znam kuda cu, ali znam s kim cu. Jer verujem da sa pravim saputnikom cak i putevi bez putokaza vode na pravo mesto

MicojkaDKvin 07.09.2018

Dobro, znam da ce biti nasi, a ne komsinice Zorke.
Nego, ono sto ne znam, 'oce li oni biti neke dobre duse, neki ljepotani ili da to odbijam od kuce motkom. Govnj*vom? Jesi li ti to postala vidovita? Kako znas?

unans67 09.09.2018

Samo zamisli želju i ispuniće ti se. Ja isto tragam za srodnom dusom.

MicojkaDKvin MicojkaDKvin 09.09.2018

Samo ti tragaj moja una i ne gledaj ti mene sto sam neudata, to je zato sto necu da umrem pre vremena. Ne umem da objasnim ali osecati se k'o devojka od perdeste i i nesto je fenomenalna stvar.

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta