16.06.2017
Jeste li zivi?
62, Tuggeranong, Australija

Aloooo bre, karikasi/ce! Jeste li zivi/ve? Ne bojte se, ne zovem da bih se udala za vas. Nego,

Svi smo, ne daj Boze, k'o mrtvi ljudi. Nema vise zajebancije. Navuko nam se mrak na face a iz ociju nam plazi ocaj i praznina. Mracna vremena. Ovo mi, da znate, skracuje zivot.

Nije me bilo neko vreme. Micojka bila na sudu. Casna rec, to mi je k'o druga kuca. Odkad znam za sebe, mene tamo zovu - sto da svedocim, sto zato sto me tuzi neka budala, sto zbog neke greske, a bogami umem i ja da presavijem tabak. Optuzena za trovanje mog bivseg, kako bi ovaj umro i ostavio mi stan i neku ustedjevinu. Bivseg su jedva spasili lekari, a u kuci nasli zivu sodu. Tako je propao horor plan, ali je ostala horor prica. Optuzena da sam ga seksualno zlostavljala i unistila mu zivot. Trazi ostetu, plus da ja odgovaram krivicno. Srecom, vrhovni sud resavajuci slucaj okrivljene Micojke, tj mene, nasao je da nema dokaza da je okrivljena pocinila prekrsaj iz clana 324 ...Eto tako. Da sam ga tad ubila, odavno bi' ga odrobijala. Ovako, opet sam pobedila bivseg koji se bas okomio na mene.

Sad sam se opustila. Sedim u gracki autobus, blejim kroz prozor. U busu, medju kojekakvim likovima jedna daun sindrom devojka. Peva na sav glas, neku Cecu, Seku, pojma nemam. Uzas blagi. usput precrtava osmosmerku. Vezba sive mozdane celije. Tamo negde, posle 10 minuta voznje, ulazi odrastao ganci sa detetom, ko zna cijim, sa sve razvaljenom harmonikom i pocinje da urla na sav glas neku, Boze - me - sacuvaj, melodiju, a mali haraclija ide po busu, kao sav skrusen i skuplja kes. Nakupilo se. U'vatilo ljude sazaljenje.
Elem, kako nemam oci na ledjima, kad je bus pristigao do stanice gde sam krenula napolje, ja tap, ustajem, kad vidim, nesto me vraca nazad. Pomislim, ma da, zaglavila mi se pantljika od jakne izmedju sedista, okrecem se i imam sta da vidim: neka kretencina koja je sedela iza mene u busu mi je u nekoliko cvorova privezala tu pantljiku za rukohvat. Naravno, dok sam to otpetljala, nisam sisla tamo gde sam trebala da sidjem. Eto, uvek se neko nadje da mi usere dan. Da bar znam gde se nalaze da ih zaobilazim.

Mozda ovo nekom pomogne da ne promasi bus stanicu? Budite oprezni!



95 pregleda
 
Komentari
m1k11 16.06.2017

"_

MicojkaDKvin MicojkaDKvin 16.06.2017

Kaj si be?

unans67 16.06.2017

Micojka, super si!

MicojkaDKvin MicojkaDKvin 16.06.2017

Bilo bi mi lako
da svi misle tako.

aleksandra 17.06.2017

*OK* :-) *ROSE*

MicojkaDKvin MicojkaDKvin 17.06.2017

pozdrav
nislice.

zeljaana 17.06.2017

*JOKINGLY* *THUMBS UP* *ROSE*

MicojkaDKvin MicojkaDKvin 17.06.2017

Hvala
zeljana

neodoljividecko 17.06.2017

OBJASNILA,BRAVO!

MicojkaDKvin MicojkaDKvin 17.06.2017

'esi vidio, znam ja da trtomudim.

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta