Овом тексту није за циљ да се иједна од поменутих групација нађе погођеном, повређеном или прозваном, нити да на њега реагују хистеричним и несувислим коментарима. Није ми циљ нити да се жене, читајући, позаљубљују у мене, што је свакако иреверзибилан процес који ће се неминовно дешавати. Текст је искључиво научно-образовног, забавног, искуственог и саветодавног карактера, упућен нашим млађаним мушким нараштајима на увид. Па да пређемо на ствар и кренемо редом:

Принцеза

Око ње морате стално да се трудите, трчите, титрате јој и испуњавате сваку жељу, а да вам при томе ни "хвала" никада неће рећи. Заједничке обавезе не постоје. За њу се подразумева да су све обавезе на мушкарцу, а њено је само да буде лепа. Сами ћете кувати, прати, поспремати, пеглати, чистити и развозити децу по школама и тренинзима, док се на њеним ноктима суши тек стављени лак. И узалуд вам сав тај труд, јер она никад неће бити животом сасвим задовољна, а и увек ће на вас гледати са висине и сматрати како вреди неупоредиво више него ви. За њено тако лагодно схватање живота по правилу су криви и отац који је размазио, а и муж који је такву размажену трпи, дакле ево тренутка самокритике, кад и ми мушкарци признајемо да смо за нешто криви!

Дроља

Погађате, ово је тип жене са којом ће комшилук имати пуне руке посла, и не само комшилук. Из њеног сненог ока вири она ствар. Она и не ужива толико у самом сексу колико у чињеници да је од мужа направила рогоњу. Док сте с њом на јавном месту, флертоваће погледом са сваким могућим случајним пролазником. Због ње ће вас околина посматрати са нескривеним сажаљењем, а прилична је вероватноћа и да ће вам, на велику њену радост, увалити дете које биолошки није ваше, а за које ћете после свега ипак морати да дајете алиментацију.

Конфликтна језичара

Њој је свађа све у животу, и једини начин да се осећа пријатно. У стању је да вам сатима звоца, и да "дискутује" с вама водећи монолог. Посвађаће се у рекордно кратком року са конобаром, зато што вам није довољно брзо притрчао, са продавцем, из истог разлога, са комшијом, зато што му капље вода из климе, са саобраћајцем јер је попреко погледао и „противправно“ зауставио, са фамилијом, колегама са посла, ватрогасцима, радницима градске чистоће. Ај што ће се посвађати, него ће и вас врло лако увући у свађу и физички обрачун због ње. Можда вам то у почетку буде и интересантно, али када по ен-ти пут будете због њене неуморне језичине оплављени од батина, мисао типа „шта сам то ја богу скривио“ неће вам излазити из главе.

Манипулативна лудача

Ужива у манипулацији особама које не воли, а особе које воли не постоје. Једино што искрено воли и у чему стварно ужива јесте манипулација. Овде је потребно додатно појашњење, јер већина нормалних и не зна за појам манипулације, нити га икада у животу користе. У питању је болесно уживање у навођењу ближњих да раде ствари које заправо не желе да раде. На пример, ако идете у биоскоп, изабраће филм не онај који она воли (јер ништа и не воли), већ онај за који претпоставља да га ви не волите. Бескрајно ће уживати за време пројекције, очарана вашом фацом док размишљате "шта ми је то требало да дођем и гледам ове глупости?"

Посесивна "контрол-фрик" кретенуша

Поред ње, бићете само још једна у низу ствари које она мисли да поседује, и са којима мисли да може да располаже како год јој у датом тренутку дуне. Она ће вам увек објаснити шта ви то заправо мислите и осећате, јер то боље зна него ви. Временом ће вам наметнути тачно одређена правила понашања, само њој логична, којих ако се не будете придржавали - најебали сте. Ако покушате са наметањем сопствених правила - опет сте најебали. "Доказаће" вам како су ваши пријатељи и сва ваша фамилија само гомила непотребних креатура, и постепено ће их елиминисати из вашег заједничког живота.

Лажљива кучка

Она лаже чим зине. О свему и свачему, и кад треба и кад не треба. Због ње је и настала изрека "никад не веруј жени која лаже". Кад је нешто питаш, најчешће одговара са "а што питаш?", чиме добија на времену по питању смишљања веродостојне лажи. Толико добро лаже да често саму себе убеди у изречену неистину. Интересантно да се у старту декларише као особа која изузетно цени искреност, што је само још једна у њеном низу лажи...

Важно је напоменути и да се ови типови међусобно не искључују, те је тако могуће наћи и принцезу која је истовремено и лажљива, манипулативна дроља.

И на крају, мушкарци, а поготово ви који сте релативно млађи:

Не губите наду да ћете наћи жену свог живота, јер и поред свих горе наведених типова ипак постоји и известан проценат (можда чак и неколико процената) сасвим нормалних жена, око којих се вреди и потрудити, наравно, под условом да се и оне потруде око вас.

У међувремену, док се то не догоди, држите мало више до себе, имајте самопоштовања, и не дозволите баш свакој будали да мисли како може да управља вашим жељама, потребама, слободним временом и новчаником, и то само зато јер је напумпала усне до границе дебилизма, истрћила сисе, а у тесне фармерке утрпала буљу, којом вам испред носа млатара као магарцу са штапом и шаргарепом.

17 pregleda
 
Komentari

Još nema komentara.
Ostavi komentar, započni diskusiju!

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta