Propast drustva
36, Beograd, Srbija

 Eksperiment koji sam sprovodio preko ovog sajta, doneo je do toga da zakljucim da smo kao drustvo skroz moralno posrnuli, ali ne samo moralno, nego i socijalno i kulturno posrnuli. Kako devojke, zene, tako i muskarci. Situacija u drzavi je vise nego alarmantna. Vec vise od dve decenije nas unistavaju, u svakom segmentu naseg zivota, preko elektronskih medija do stampanih medija. A, sve to u pokusaju neke navodne demokratizacije drustva, liberalizacije medija. Sloboda medija treba da postoji, mada kod nas jos uvek tako nesto definitivno ne postoji. Mada, i ovi nazovi slobodni mediji imaju katastrofalno los uticaj na omladinu ove drzave. Neprekidno reklamiranje nasilja, narkomanije, prostitucije, klosara, a sve to kroz farmu, velikog brata, parove, maldive... Ni stampani mediji, a ni internet ne zaistaju u trci za reklamiranjem marginalaca ovog drustva i podizanjem istima rejtinga medju mladjim, ali i starijim populacijama u drzavi. Sve se svelo na cist racun. NOVAC! Prostitucija cveta, starlete su postale simbol visokog drustva i sada svako zeli da bude po svaku cenu deo tog "visokog" drustva, ne birajuci sredstav. Novcem danas moze sve da se kupi. Nema vise zdravog rezona. Malo je onih koji su dali i pruzili jak otpor. Svima je bilo to nesto veoma zanimljivo, mnogi su imali svoju cenu, ali malo je onih koji su rekli direktno NE! Ne, nekrivim nikoga od tih maldih ljudi, nisu oni krivi. Krivo je drustvo, koje vise nema vremena za omladinu, za okruzenje. Krivim one koji snose najvecu odgovornost, a stalno nam pricaju o nekom postenju i krive nas, zato sto smo ih birali. Beograd je prelep grad, kako danju, tako i nocu. Ali, spoljnu lepotu naseg grada unistava unutrasnja grozota, sa kojom nece niko ozbiljno da se pozabavi. Sociolozi, psiholozi, ekonomisti, politicari, kompletno je zakazalo. Buducnost nam je jako losa ako nastavimo ovako, ovim tempom da sami sebe unistavamo...

31 pregleda
 
Komentari
zeljaana 17.05.2016

Novcem se ipak ne može sve kupiti!Znam da si razočaran kao i većina postojećim stanjem, ali budućnost u mnogome zavisi od nas samih, od naše borbe. Pričati o tome je prvi korak, zatim sledi ono najteže, a to je da se svi pokrenemo i napravimo nešto bolje!
Pozdrav i sve najbolje!

almaati almaati 19.05.2016

Da, definitivno treba da se kolektivno pokrenemo, da damo sve od sebe da promenimo svest razmisljanja kod nadolazecih generacija.

Ace Grizli 18.05.2016

*HI* *THUMBS UP* *YES*

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta