Права кишна идила
35, Ouagadougou, Burkina Faso

Нема ништа лепше од оне ситуације кад свршиш неке пролећне послове, па онда крене киша. Дремаш док пуцкетају капљице кише. Испијаш жестоко пиће у добром друштву док фијуче ветар и док се њише олистало дрвеће. Поискључујеш све апарате, који праве звукове да би слушао природу и то пуцкетање кише док читаш омиљено штиво. Диван осећај.

Онај дан, да л' беше 14. мај, ј...м ли га... углавном, дош'о ујак до мене и таман што је сео почела je киша. Ништа, ми кренули неку причу о Русима, Америма, харповима, Господару прстена, украјинској кризи, косовским биткама и другим чудесима. Скапирамо ми да се киша одужила управо као и наша расправа о томе који је део Боја на Косову бољи. Он је тврдио да је први део ненадј..ив, док сам ја био става да га је Бој на Косову други део надмашио к'о други део Терминатора кеца. А кажу да ће ускоро да изађе и трећи наставак Боја на Косову у сарадњи са Македонцима, Бугарима, Грцима и ко оно још беше... небитно, треба да изађе 2016. А дааа... Чуј мене "небитно". Па да, то су само неки Руси, пола нас не зна ни на глобусу да нађе те ликове... А и руку на срце, ко ће попамтити све те народе из некадашњег Совјетског Савеза кад их има к'о Руса?

Видим ја да ова киша никако не престаје, те се сетих да имам неку ракију. Послала ми баба једну флашу, није нека, ал' послужиће. Ту се ми заракијали à la Мрка и Веља, само смо направили ту грешку у корацима да нисмо имали адекватно мезе као платформу за тај алкохол. Кад смо ми то стукли и сити се налупетали разних глупотворина као Бабић и Мартиновић у Скупштини, ујак осети потребу да се повуче, иако се киши не назире крај. Набије он капуљачу и крене кући. ОНАКАВ ПИЈАН! Али не страхујте, драги читаоци, није му се ништа страшно десило, јербо живи свега неколико кућа до моје. Дакле у непосредној близини. Нисам ја од оних што шире панику.

Ја ост'о сам кући, пустио неки филм и засп'о. Већ је било касно. Сутрадан се пробудим, оно хиљаду сати послеподне, не знам ни ја колико тачно. Већ пао мрак углавном. Рекох, ае да погледам онај филм где сам стао. Одгледам филм, касније чит'о и једну књигу. Прошла већ поноћ, опет сам засп'о. Киша наравно пада све време. Сутрадан се пробудим у пристојно поподневно доба дана. Још увек пада киша - дакако. Рекох, ае да упалим теве да видим шта има. Кад сам упалио, а има шта да видим. Вучић шаље генерала Диковића и војску у Шабац. Каже "браните град по сваку цену". Јеб'о те, шта се овде дешава? Па каже Вељи да организује људе у Чачку. Ја у фазону, шта је ово, сунце ти, па није ваљда трејлер за Бој на Косову трећи део? Немогуће, тек треба да изађе 2016. А да се ја нисам предуго заблен'о у књигу? Знам да споро читам, ал' баш толико споро? Не бих рекао. Онда скапирам из контекста да је у питању нека поплава. Остало је историја, географија, природа и друштво.

16 pregleda
 
Komentari

Još nema komentara.
Ostavi komentar, započni diskusiju!

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta