Kako prepoznati psihopatu na Fejsbuku
Beograd, Srbija

Na početku lajkuje svaku vašu fotografiju, a onda...


Glavna razlika između psihopata i normalnih ljudi je što ovi drugi ne žele namerno da povrede neku osobu, a psihopate gaze po mrtvima kako bi došli do cilja, piše portal „Aura“.

Budući da su veliki glumci i manipulatori, teško ih je prepoznati, a pogotovo kada se kriju iza kompjutera. S obzirom na činjenicu da živimo u eri interneta i da se većina naših života odvija upravo u ovom virtuelnom svetu i da su psihopate u porastu kako u stvarnom tako i u virtuelnom svetu, bitno je da ih prepoznamo i da se zaštitimo.

Ovo su samo neki znaci da ste u komunikaciji sa psihopatom:

Javlja vam se u inboks, lajkuje svaku vašu objavu i često komentariše. Najčešće znači da mu se sviđate i da ste potencijalni plen. Pre nego što se upustite u razgovor, obavezno proučite njegov profil. Takve osobe među svojim prijateljima imaju mnogo veći broj ženskih prijatelja, i to su uglavnom one koje imaju lepu profilnu sliku.

Istražite koje objave lajkuje i kako komentariše. Ako je slatkorečiv, zabavan, manipulativan, ako pokazuje veliko interesovanje za svoje sagovornice, najbolje bi vam bilo da budete na oprezu. Ako, međutim, ne lajkuje, ali komentariše i to uglavnom negativno i dežurni je kritičar, izbrišite ga iz prijatelja. Vaš zid, vaša pravila.

Na društvenim mrežama je veliki broj narcističkih poremećaja ličnosti. Narcisima je jako važno šta drugi misle o njima i uvek se predstavljaju u najlepšem svetlu. Oni prikazuju slike srećne porodice, a sebe kao veliku dobricu. Njegov profil je ispunjen lepim fotografijama, često se fotografiše ili postavlja druge statuse za koje vjeruje da je kompetentan i prikuplja lajkove i pohvale.

Svakodnevno objavljuje statuse, jer se hrani divljenjem drugih ljudi. Često su snobovi i još češće osuđuju druge ljude. Većina njih su jako ljubazni i privlačni, a neki od njih zagovaraju ljubav i pozitivan način razmišljanja. Zapravo, nisu ništa drugo nego psihopate. Lažni su i kod njih je sve prenaglašeno. Previše lažnog osmeha, previše pozitivnog mišljenja.

Sve više neguju kult tela, kako muškarci, tako i žene. Žene otkrivaju u potpunosti svoje telo i nemaju nikakvog morala. Za prikupljanje lajkova i pažnje uglavnom koriste svoje telo i/ili lepo lice. Često prave selfije.

Psihopatija je još uvek nedovoljno istraženo područje i još uvek se malo govori o njoj, a može napraviti puno štete. Zato je važno da se edukujemo i prepoznamo neke od karakteristika:

— Potpuno odsustvo savesti

— Izraženi egoizam

— Izraženo licemerje

— Lažljivost

— Manipulacija

— Neverovatna prilagodljivost

— Spletkarenje i sklonost zakulisnim igrama

— Snobizam i omalovažavanje svih

— Nemogućnost ostvarivanja iskrenih i dubokih porodičnih i ostalih veza

— Besramno i nemoralno ponašanje

— Hladno i proračunato razmišljanje

— Odlična elokventnost

— Savršena gluma

— Prebacivanje krivice na druge i nepriznavanje vlastitih grešaka

— Izvinjenje po potrebi

— Uživanje u stvaranju haosa i pometnje

— Nemogućnost osećaja ljubavi

— Seksom zamenjuju ljubav

— Nedostatak empatije

— Nedostatak osećaja žaljenja i kajanja

— Fiksacija na ispunjenje vlastitih želja

— Nestrpljivost

— Netrpeljivost

— Prikazivanje sebe kao duhovne i religiozne osobe

— Korišćenje politike za svoje ciljeve — dvolični političari, diktatori,…

— Sistematsko i plansko uništavanje svega što im stoji na putu ostvarivanje cilja ili želja

— Elitizam

— Bolesna ambicija

— Uživanje u (psihičkom i/ili fizičkom) mučenju (naročito) dece i žena

— Okrutnost

— Nadmenost

— Sklonost seksualnim devijacijama.

http://rs-lat.sputniknews.com/zivot/201708261112388559-Fejsbuk-psihopata-osobine/

163 pregleda
 
Komentari
Piraterija 23.09.2017

U Srbiji su novinari merodavni za sve procene.
Zato ne vredi trositi reci, ali je opasno i da reagujes sarkasticno sa Beeeeee, i to uvredi mnoge.
Moj se komsija naljutio smrtno kad sam pokazao da nisam zainteresovan za druzenje, a to se deshava i ovde na Karikama....

Sunchy 24.09.2017

Ima i posebna vrsta psihickog oboljenja...one osobe koje ti sa ponosom kazu ,,,,Ja nemam Facebook,sta ce mi to?,,,I onda za cudo...vreba te i prati sa 2 lazna profila..najmanje.....

zeljaana 23.09.2017

Odlično Gagi i veoma poučno!
Društvene mreže su velika opasnost naročito za mlade osobe koje iz radoznalosti i želje za otkrivanjem sveta vrlo lako mogu da postanu žrtve "psihopata" i zlonamernih net korisnika. Treba biti veoma oprezan u korišćenju javnih servisa, oglasa i drugih pristupačnih, obično primamljivih sadržaja iz globalne baza podataka , ne davati previše ličnih informacija, jer sve što se objavi može biti zloupotrebljeno u pojavnom životu, posebno kada se radi o teže psihički poremećenim osobama, koje nanose štetu pojedincima i društvu, harajući po njihovim podacima i životima i čineći nedozvoljene manipulacije i druge nasilničke radnje skrivajući se iza lažnog identiteta.

Gaggy Gaggy 23.09.2017

Društvene mreže su uzele maha u današnjem vremenu. Opasnosti vrebaju svuda kako u realnom tako i u virtuelnom svetu i treba se snaći i pravilno postaviti na svakom mestu. *ROSE* *HI*

Piraterija 23.09.2017

Moj utisak je da treba biti jako zrela osoba i stabilna da bi mogao da ne flipnes na netu.
Gledam zenski pristup, ona odabira od ponudjenog, a skoro nikakvi kriterijumi, samo intuicija, a onda kad popije realnost patologije, onda i sama upada u patologiju jeda i osvete.
U realu bar ima jednostavnog zakona krivice, ako si alav i glup onda ti sleduje okruzenje zlobe i patologije i sebicnosti.
Dobro , u Srbiji se to dobro primilo i rasirilo, ali iz istih razloga povodljivosti za alavima i glupim a javnim principima.

Zanimljive su ove trke u trendovima, jedni pisu kako prepoznati, a oni koji su prepoznati menjaju igru.

Gaggy Gaggy 23.09.2017

Ima dosta toga u ovome što si rekao. :-)

Piraterija 23.09.2017

Ako pogledas trend osobu, ona iako ispunjava sve ove osobine nece biti prepoznata....

Gaggy Gaggy 23.09.2017

Da, biće da je tako. *DRINK*

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta