09.01.2012
vrednosti
47, Belgrade, Srbija

Jedan poznati govornik je počeo svoj seminar tako što je podigao novčanicu od 50 eura u vis. U prostoriji je bilo ukupno 200 ljudi. Pitao je: "Ko želi ovu novčanicu?" Sve ruke su se podigle. Nastavio je: "Ovih 50 eura daću nekome od vas, ali najpre ću još nešto napraviti." Zgužvao je novčanicu. Potom je upitao: "Da li je još uviek želite?" Sve ruke su bile i dalje u vazduhu. Zatim je nastavio:... "A kad ovo napravim?" Bacio je novčanicu na pod i cipelama je utrljao u prljavi pod. Podigao je novčanicu, bila je zgužvana i skroz prljava. "Dobro, ko je još uvek želi?" Još uviek su sve ruke bile podignute.

Onda je rekao: "Dragi prijatelji, upravo smo naučili jednu vrlo vrijednu lekciju. Šta god da sam uradio s ovom novčanicom, vi ste je htjeli i dalje, jer ni u jednom trenutku nije izgubila na vrednosti. U svakom trenutku je vredela 50 eura! Često nam se dogodi u životu da nas neko odgurne od sebe, da padnemo nisko, da se osećamo kao izgužvani i bačeni u blato. To su činjenice iz svakodnevnog života. Ponekad se osećamo kao da ne vriedimo ništa." Bez obzira šta vam se dogodilo u životu ili će se tek dogoditi, VI nikada nećete izgubiti na vrednosti. Bili prljavi ili čisti, izgužvani ili ispeglani, VI ste i dalje neprocenjivi za sve one, koji VAS vole više od ičega na svetu. Naši životi se ne vrednuju prema onome što radimo ili koga poznajemo, već prema ONOME ŠTO JESMO. VI ste nešto posebno, ne zaboravite to!
Ukoliko ovu priču ne podelite s drugima, nikada nećete saznati čiji život je dotakla, kojem slomljenom srcu se obratila ili kakvu nadu je nekome pružila. Brojite svoje uspehe, a ne probleme i brige. Nemojte nikada oklevati probati nešto novo. I uvek imajte na umu: Jednostavni ljudi su sagradili Nojevu Barku, a stručnjaci Titanik.

33 pregleda
 
Komentari
Minica67 09.04.2012

Divno receno :)

Душан Мартић Душан Мартић 09.04.2012

да,а баш сам лепо украо ово :)

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta