KFC Harland Sanders
40, Beograd, Srbija



 

Da li biste želeli da čujete priču? Onda poslušajte.

Siguran sam da ne znate koliko sam imao godina kada sam osnovao KFC. Otkriću vam tajnu: 65! Kao što vidite, nikada nije kasno da ostvarite svoje želje. Moja strasna želja je...sjajan ukus.

Moje ime je Harland Sanders i ja sam tvorac tajnog recepta – izuzetne mešavine 11 vrsta bilja i začina, po čemu je KFC piletina poznata.

Kako je sve počelo...
U svom životu oprobao sam se u brojnim poslovima, ali dokle god da mi sećanje seže znam da sam često i dosta kuvao. Postao sam majstor u pripremanju regionalnih specijaliteta kada sam bio dečak od sedam godina.

U svojo četrdesetoj godini počeo sam sa prodajom pilećih specijaliteta gladnim putnicima na štandu pored benzinske stanice.

Bila je 1930. godina kada sam kupio motel i kafeteriju u Korbinu, Kentaki, SAD. Godine 1939. kreirao sam jedinstvenu mešavinu 11 vrsta bilja i začina koju sam nazvao Originalni recept, i piletinu spremljenu na taj način služio sam u svom restoranu.

Svetska karijera
Godine 1935. guverner Kentakija Ruby Laffoon dodelio mi je titulu „Pukovnik Kentakija” za moj doprinos razvoju regionalnog kulinarstva.

Dvanaest godina kasnije odlučio sam da prodam svoj čuveni recept drugim vlasnicima restorana. Putovao sam od restorana do restorana i nudio svoju ideju vlasnicima. Godine 1964. bilo je oko 600 Kentucky Fried Chicken restorana u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. Tako je pravo KFC carstvo nastalo i razvijalo se. Četiri godine kasnije broj restorana popeo se na 638, a 1971. godine čak 3500.
Danas KFC lanac nudi piletinu neodoljivog ukusa u preko 9400 restorana u 80 zemalja širom sveta. Čak smo pronašli svoj put i do Njujorške berze!

Ko bi mogao da pretpostavi šta će mi život doneti...      kfc 

3 pregleda
 
Komentari

Još nema komentara.
Ostavi komentar, započni diskusiju!

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta