Planeta pod jelkom Katalonaca
35, Beograd, Srbija


Fudbaleri Barselone završili su godinu čuda osvajanjem šestog pehara u sezoni na FIFA svetskom klupskom kupu u Abu Dabiju. Boljeg tima na planeti nema, a lako se može dogoditi da ono što su Katalonci učinili u 2009. ostane rekord i za narednih sto godina.

Tim Pepa Gvardiole je 19. decembra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima ispisao novu stranicu istorije fudbala, sa rekordnih šest trofeja u kalendarskoj godini - titulom prvaka Španije, pobednikom Kupa kralja i Superkupa Španije, zatim peharom Lige šampiona, Superkupa Evrope i konačno svetskog klupskog prvaka! Padali su kao domine jedan za drugim i španski klub je praktično osvojio sve što je moglo da se osvoji.

- Nismo ni svesni šta smo uspeli da uradimo. Kako vreme bude prolazilo, sve će biti teže ponoviti ovako nešto. Svi u klubu su ponosni na naš učinak - izjavio je najbolji fudbaler planete za 2009. i strelac pobedonosnog gola u finalu protiv Estudijantesa Lionel Mesi.
Trener Pep Gvardiola je šesti put ove sezone bio na rukama igrača. Kakva debitantska sezona na klupi jednog kluba, san svakog trenera.
- Ovo je najlepši dar našim navijačima uoči praznika, ali i igračima, svima u klubu, našim porodicama. Sve ovo sam emotivno preživeo i ne zamerite mi na pokojoj suzi - rekao je Gvardiola.
Barselona je u 2009. godini igrala svemirski fudbal. Oduševljavala je na svim meridijanima, Mesi, Ćavi, Inijesta, Anri ostavljali su bez daha ljubitelje fudbala. Klub je na vrhuncu slave i predsednik Đoan Laporta kaže da će sada biti mnogo teže nastaviti u istom stilu. On je posebno pohvalio učinak mladog trenera Gvardiole.
- Znao je u odlučujućim trenucima da pogodi s formom, s izborom igrača. Znam da će se ovo teško ponoviti, ali ova Barselona od ovog trenutka želi samo jedno, da nastavi da osvaja trofeje. Biće uzbudljiva sezona jer Real Madrid igra sve bolje, a u Evropi ima dosta odličnih timova. Bitno je da sve ovo proslavimo, a što se tiče Gvardiole, neka ostane trener dokle god hoće - poručio je Laporta.
Zlatan Ibrahimović nije bio deo ovog tima do letos, kada je konačno prešao iz redova Intera za ukupno 69 miliona evra. On smatra da nije pogrešio sa izborom.
- Privilegija je biti deo ovakvog tima. Svi smo naporno radili da se ovo dogodi. Ovo je fantastično, šest trofeja u sezoni, niko to nije ni sanjao - rekao je Ibrahimović.

8 pregleda
 
Komentari

Još nema komentara.
Ostavi komentar, započni diskusiju!

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta