Zanimljivosti o crtanom filmu "Grad heroja" (Big Hero 6)
44, London, Velika Britanija

Jedan od najnovijih crtanih filmova je "Grad heroja" (na eng. Big Hero 6). Ovde mozete procitati opis filma a ispod su neke zanimljive cinjenica. To je film i za decake i za devojcice, sigurno vise za decake, a pogotovo z sve one koji vole super cool spravice, robote i slicno (ima li neki decak koji to ne voli :)). Ekipa iz studija Volt Dizni je pravila i drugi sjajan crtani film "Zaleđeno kraljevstvo" i isto kao što je "Zaleđeno kraljevstvo" film za devojčice i dečake ali više za devojčice tako je i ovaj crtani i za dečake i devojčice ali ovaj put kao što sam prethodno naveo više za dečake.

Ispod su neke zanimljivosti o ovom sjajnom crtanom filmu (c/p)



LIKOVI

ZAKUCAVANJE – Bejmaks je visok 183 cm i težak 34 kile, sve dok ga Hiro ne modifikuje. Kad dobije super odelo, Bejmaks će biti visok preko 214 cm i moći će da podigne pola tone. „On je sačinjen od vazduha,“ kaže vođa animacije, Zek Pariš.

SAMO NAPRED – Umetnici su posmatrali glumce poput Džona Vejna, Klinta Istvuda, Garija Kupera i drugih kauboja kako bi proučili kul i emotivno rezervisane crte ličnosti dok su stvarali izgled i ličnost GoGo Tomago.

SVE JE U TREPTANJU – Bejmaks ima standardno treptanje koje traje devet frejmova, kaže Zek Pariš. „Igramo se s brzinom njegovog treptanja u celom filmu, ali većinom je to standardno treptanje. To je vreme koje dajemo publici da razmisli pre nego što on trepne, što mnogo govori – što je duže, to više vremena razmišlja. Duplo treptanje pokazuje zbunjenost. To smo upotrebili nekoliko puta u filmu.“

POTREBA ZA BRZINOM – Umetnici su posmatrali brzinu skejtera kako bi stvorili telo i pokrete za GoGo Tomago, pasioniranu studentkinju brzine.

BRAAAATE – Umetnici su proučavali snoubordere, skejtbordere i surfere da bi stvorili pokrete i stav za Freda.

OPUSTI SE – Vasabi je u jednom momentu bio veoma zen lik, sa zen dredovima. Kad su mu filmadžije podešavali ličnost, odlučili su da ovaj čistunac dobije kratko podšišanu frizuru. Ali taj izgled nije potrajao. Ispostavilo se da su se svi vezali za njegove kul dredove.

KLIMAVI ZUB– Da bi se postarali da Hirov šarmantni osmeh sa razmakom između zuba ostane isti iz svakog ugla, kontrole su dodate na njegove zube, da bi animatori mogli da ih podešavaju kad god treba.


SNIMANJE

NEKA RASTE – Na filmu je radilo preko 100 animatora (103, da budemo precizni). To je oko 15 animatora više nego za film „Zaleđeno kraljevstvo“.

UMETNICI ZA BORILAČKE VEŠTINE – Tvorci filma su izabrali karate da prošire Bejmaksove veštine – ali animatori su morali da prilagode neke pokrete građi ovog lika. Nekoliko članova tima je posetilo obližnji studio za borilačke veštine da bi videli kako izgleda trening. Profesionalci su zamoljeni da urade neke pokrete dok su na kolenima kako bi simulirali Bejmaksove dobro poznate proporcije.

JA MOGU DA LETIM – Tvorci filma su se konsultovali sa specijalistom za let, Džejsonom Mekinlijem, koji je radio na oba dela Diznijevih „Aviona“, oko koreografije i izvođenja letačkih scena sa Bejmaksom i Hirom.


670 JE PRAVA GUŽVA – Sistem Denizen, koji je u vlasništvu Volt Dizni Studija za Animaciju, dozvolio je tvorcima filma da naprave veću i uverljiviju gužvu za „Grad heroja“. Stvorili su oko 670 jedinstvenih likova, u poređenju sa 270 za „Zaleđeno kraljevstvo“, 185 za „Razbijača Ralfa“ i 80 za „Zlatokosu i razbojnika“.

Svaki od 670 likova ima do 32 različite odevne kombinacije, plus 32 različite frizure i boje kože. To znači, da su filmadžije mogle da pozovu 686.080 jedinstvenih likova na žurku San Fransokija pre nego što bi se pojavila nečija identična replika.

Denizen je bio svim zaposlenima na raspolaganju, što znači da su oni mogli da naprave lik po svom izgledu i da se priključe gužvi. Više od 200 likova je stvoreno i zaposleni će videti sebe na velikom ekranu kako šetaju u filmu „Grad heroja“.

-RARAČUNAJTE NA TO – U sceni „Luka u San Fransokiju“ učestvuje preko 6000 ljudi.

- 23 okruga su napravljena u 3D-u

- 18.8 miliona delova zgrada

- 215.000 uličnih svetiljki

- 260.000 drveća.

Evo i trejler na srpskom . Uzivajte!

81 pregleda
 
Komentari

Još nema komentara.
Ostavi komentar, započni diskusiju!

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta