Internet, socijalizacija i rodjendan
44, London, Velika Britanija

Secate se onih dana bez mobilnih telefona, bez Net-a, bez IM-a, bez social net-ova? Mnogi se ne secaju ali ima i onih koji se secaju :-). Zasto ovo pisem? Zato sto mnogi kazu da Internet vodi otudjenju a kako to kada smo sad vise medjusobno povezani nego ikad!? Primer je - cestitanje rodjendana...
Nekad su se rodjendani cestitali  licnim kontaktom, fiksnim telefonom i cestitkom. Nekada je moralo tako - a danas -  cesto mnogo vise virtuelnim kontaktima poput preko Skajpa (i drugih IM koji pokazu  drugim clanovima da je nekom od clanova rodjendan), social net-ova kao sto su Karike, virtuelnim cestitkma,a mejlovima, SMS porukama. Na primer, ja cu danas dobiti jedno 2x ili 3x vise cestitki za rodjendan nego pre, sve zahvaljujuci Internet tehnologijama. Neko ce reci - da ali mnogi te i ne poznaju. A ko to kaze? Ili ko kaze da me oni koji mi cestitaju virtuelno manje poznaju nego oni koji me znaju iz stvarnog zivota? Da li zato sto se sa nekim nikad nisam video a znamo se duze vremena znaci da se ne poznajemo?

Sustina je: Internet povezuje ljude, zato koristi Internet :-)

7 pregleda
 
Komentari
frenchkiss 28.01.2008

hm...sumnjiv meni ovaj bizinger... :o) a nije mogao a da ne spomene karike... :o) pitam se da li bi tako pricao da nema svoj sajt ;o) meni ovde nesto smrdi... ;o) (snif,snif) a izgleda da to nisam ja ipak ;o)

Community manager 28.01.2008

Slazem se sa tobom Urose. To jeste jako bitno, ali mislim da je najbitnije ko ti najiskrenije zeli sve najlepse, ne samo prilikom cestitanja, nego i inace. Da li je to u virtuelnom ili realnom svetu to je manje bitno kada je rec o tome.

Blog
Blogovi se ažuriraju svaka 5 minuta